"Od danas kreće odbrojavanje do dana slobodnih izbora" | Politika | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

Direktno.rs

28. 10. 2020. 15:29 2

"Od danas kreće odbrojavanje do dana slobodnih izbora"

Nakon 130 dana od lažnih izbora u Srbiji, na kojima se režim borio sam sa sobom, dobijamo i lažnu Vladu. Vladu kontinuiteta u čijem je mandatu, po rečima premijerke, mafija ušla u državne organe, koja u ovoj godini nije otvorila nijedno poglavlje u pridruživanju EU, koja je skoro duplirala spoljnotrgovinski deficit, koja se šalila sa koronom pa nas zatvarala na po 80 sati... To je ista Vlada za čijeg je trogodišnjeg mandata zemlju napustilo skoro 200.000 ljudi, a izgrađena je na teroriji cele Srbije samo jedna nova osnovna škola, dok su plate lekara takve da su tri puta manje nego u Rumuniji... I što je najgore, po proceni Svetske banke rast BDP-a 2021. u Srbiji će  će biti niži čak i od rasta u Albaniji, Makedoniji i Crnoj Gori – rekao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas u današnjem obraćanju vrha SSP-a povodom formiranja nove Vlade Srbije.

Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović je rekao da je besmislena tvrdnja iz ekspozea da nastavljamo evropski put, a nijedno poglavlje nismo otvorili. Pronašli smo identične rečenice kao i u ekspozeu pre četiri godine, posebno kada je reč o digitalizaciji, dodao je on.

- Srbija je dobila i dva najgora izveštaja iz Brisela ikada, pa kao zemlja kandidat od 2012. godina stagniramo. Srbija je označena kao najkorumpiranija zemlja u Evropi, kao i hibridna dakle, nesobodna zemlja - rekao je Stefanović.

Dušan Nikezić, član Predsedništva i predsednik Resora za privredu Stranke slobode i pravde ističe da smo imali kontinuitet nastavljajući da dajemo značajne subvencije za pogrešne firme jer imamo pad industrijske proizvodnje u poslednje tri godine, 22 odsto ukupnih investicija dolazi iz Holandije, ali ne znamo koje su to firme, kao što ne znamo gde ide novac od sve većih zaduživanja.

Vodimo i pogrešnu monetarnu politiku gde favorizujemo uvoznike, upozorava Nikezić, i objašnjava:

- Ta razlika u platnom deficitu se „pegla“ doznakama naše dijaspore, ali i one su sve manje zbog kovida, pa ulazimo i u krizu platnog bilansa. Najavljene su i nikad veće kapitalne investicije, ali nema pozitivnih efekata po našu privredu, jer na tim  projektima rade strane kompanije, strani radnici, ugrađuju se i strani materiijali. Umesto da razvijamo Srbiju mi razvijamo Kinu i Tursku - poručio je Nikezić. Na kraju obraćanja, Dragan Đilas je poručio: 

- Jasno je da ova vlast ne može da promeni ovo teško stanje. SSP ima plan da za šest meseci lekari imaju platu 1.000 evra, nastavnici  i vaspitačice 700, da se pokrene domaća građevinska industrija, da se grade škole i domovi zdravlja, da poljoprvrednici imaju garantovane cene i subvencije od 150 evra po hektaru... Od današnjeg dana kreće odbrojavanje do dana slobodnih izbora posle kojih ćemo biti u prilici da sve što narodu obećavamo i uradimo - rekao je Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Tweetfighting

Zoran Živković [30.11.2020.]


Video dana

Sve je u balansu

Anketa

Koji nadimak najbolje pristaje Goranu Vesiću?

Rezultati