Politika

Direktno.rs

27. 10. 2020. 15:21 4

"Policija u službi zastrašivanja Vučićevih neistomišljenika"

"Privođenje Aleksandra Ostojića u Novom Sadu zbog objave na društvenim mrežama je očigledan pokušaj zastrašivanja i još jedna pokazna vežba Vučićevog režima svima koji se usude da slobodno iznesu kritike na račun ove vlasti", navodi se u saopštenju Socijaldemokratske stranke.

- Posebno je bitno napomenuti činjenicu da je supruga privedenog Ostojića, Ksenija Ostojić, veoma uticajna na društvenim mrežama na kojima ima desetine hiljada pratilaca i na kojima neretko iznosi kritiku na račun vlasti i da je očigledno da je ovo privođenje odgovor režima i na njene objave. Budući da je Ostojić priveden u prisustvu svoje dece, starosti od četiri i šest godina, režim je poslao poruku svim građanima Srbije da u borbi protiv političkih neistomišljenika neće prezati ni od čega, pa ni od prekoračenja granica elementarne ljudskosti i prava deteta - ističe se u saopštenju SDS.

Iz ove stranke navode da su u postupcima policije u Novom Sadu jasni dupli aršini.

- Podsećamo da policija nedeljama ne reaguje dok se na ulicama Novog Sada onesvešćenom građanima lome ruke, ali su zato veoma efikasni kada je potrebno privoditi građane zbog objava na društvenim mrežama i zastrašivati Vučićeve neistomišljenike pred maloletnom decom. Ovo privođenje je samo još jedan u nizu dokaza da je u Vučićevom režimu policija stavljena u službu zaštite interesa režima, a ne bezbednosti građana - navodi se u saopštenju SDS i zaključuje se:

- Socijaldemokratska stranka najoštrije osuđuje ovaj napad na slobodu mišljenja i izražavanja i zloupotrebu policije u svrhu zastrašivanja neistomišljenika režima. Zahtevamo da se odmah obustavi postupak protiv Aleksandra Ostojića i pozivamo zaštitnika građana da reaguje na ovakav napad na osnovno ljudsko pravo na slobodu mišljenja i izražavanja. Posebno zahtevamo da zaštitnik građana i drugi nadležni reaguju na ugrožavanje prava deteta u ovom slučaju, budući da je policija mogla da sprovede privođenje i u prilici u kojoj nisu prisutna deca i da su deca očigledno zloupotrebljena u svrhu pojačavanja poruke zastrašivanja.

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati