Politika

Direktno.rs

23. 10. 2020. 20:56 21

Vučić: Neću biti više na čelu SNS

U 2018. je deset godina SNS-a, ja mislim da se kongres partije zakazuje za januar 2019. početak 2019. kada planiram da izaberem naslednika… da predložim naslednika, a verujem da će ga izabrati većina u partiji koju vodim, izjavio je Aleksandar Vučić, na TV Happy, u julu 2017. godine, što je bila prva u nizu lažnih najava da će se povući sa čela SNS.

Navršilo se pune tri godine kako Aleksandar Vučić lažno obećava da će se povući sa mesta predsednika SNS, koje je zadobio nakon što ga je Tomislav Nikolić ostavio upražnjenim posle izbora za predsednika Republike.

Da je sve ovo samo još jedan u nizu spinova majstora medijskih manipulacija, svedoči činjenica da je Vučić i dalje "i bog i batina" u stranci koju vodi, a da su članovi SNS poslušna vojska koja bespogovorno izvršava njegova naređenja.
Nakon te prve najave o povlačenju, on je i narednom periodu nastavio je da najavljuje isto.

Na početku 2018, opet u istoj emisiji, Vučić je kazao da će biti predsednik Srpske napredne stranke još najviše godinu dana.

- Predsednik sam i Srpske napredne stranke još neko vreme. Verujem da je to maksimalno još godinu dana, do sledećeg kongresa odnosno skupštine Srpske napredne stranke - slagao je Vučić.
Opet u julu, ali prošle godine, napomenuo je da "nema sumnje da će sledeće godine neko drugi preuzeti SNS". Na pitanje da li to znači da se neće kandidovati na skupštini stranke, on je odgovorio da je "to više puta rekao" i da "nije to neka novost, ni tajna".

- Mora čovek da zna kada je vreme da dođe do određenih promena i da zna kada je vreme da sebe ne poistoveti sa državom i da pomisli da je to samo za njega - slagao je Vućić po treći put na istu temu.

I u maju ove godine, pred parlamentarne izbore, Vučić je kazao da će se do kraja 2020. povući sa čela SNS.

- To ćemo ove godine da završimo. Pomerila nam je sve korona, ali ćemo svakako to ove godine da završimo - rekao je Vučić na televiziji Hepi, o odlasku s mesta predsednika SNS.
Ostaje da vidimo da li će se ove godine zaista i dogoditi to famozno povlačenje sa mesta predsednika SNS, ali imajući iskustva sa prethodnim lažima, čisto sumnjamo. Isto kao i za najavu da se "nada da neće biti kandidat" na predsedničkim izborima 2022. godine.

- Za godinu i po dana su predsednički izbori. Mi ćemo izaći sa našim kandidatom, verujem da ću učestvovati u izboru kandidata koji će moći da pobedi. Nadam se da ja neću biti kandidat, da ćemo naći boljeg kandidata - naveo je Vučić.

Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati