Politika

Direktno.rs

22. 10. 2020. 21:31 10

Vučić: Nikad nisam čuo za bugarskog tajkuna

Nemam pojma ko je to (Vasil Cvetanov). Nisam nikad ni čuo… Nemam pojma o kome je reč. Niti je bilo ko ikada finansirao naše kampanje. Mi od tajkuna ne uzimamo novac, za razliku od njih, rekao je Aleksandar Vučić, odgovarajući na optužbe lidera Nove stranke, Zorana Živkovića, da bugarski biznismen Cvetan Vasilev finansira njegovu kampanju za predsednika Srbije.

Da li je Vučić namerno iskoristio to što je novinarka koja mu je postavila pitanje permutovala ime i prezime bugarskog biznismena, pa je kazao da “nikad nije čuo za tog gospodina” ili je želeo da prećuti da je 17. jula  2015. upravo govorio o Vasilevu, vlasniku paraćinske Staklare, tvrdeći da “neće dozvoliti da trpa pare u džepove na račun države”? U tom trenutku Staklara je, tvrdio je tada, dugovala 250 miliona dinara za struju i čak 1,8 milijardi za gas.

- Sram ga bilo! Da vidim ko su ti koji će da ga štite posle ovoga. Kreditiramo ga, bre, sve vreme. Držimo ih u životu sve vreme. Desetine miliona evra dajemo…Nađite nekog ko će da deli pare sa bugarskim tajkunom, meni njegove pare nisu potrebne. Neću dozvoliti da tajkun trpa pare u džepove na račun države! Hoćete da oprostimo nekome 20 miliona evra da bi on bio uspešan, bogat i bahat, a mi svi budale - rekao je Vučić na konferencijai za medije.Inače, Srbija godinama odugovlači sa reagovanjem na zahtev Bugarske da izruči Vasileva, koji se nalazi na crvenoj Interpolovoj poternici, iako se protiv njega u toj zemlji vodi postupak zbog sumnje da je proneverio novac i doprineo najvećoj bankarskoj krizi. Vasilev je deset dana pre raspisivanja poternice 2014. pobegao u Srbiju, gde je već imao posao, pošto je 2012. postao vlasnik Srpske fabrike stakla iz Paraćina. Mediji u Srbiji Vasileva su dovodili u vezu s kabinetom predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je negirao “lične kontakte” s bugarskim biznismenom. 
Budući da je u leto 2015. žestoko govorio o ponašanju bugarskog biznismena Cvetana Vasileva, a da je posle tvrdio da “ne zna o kome je reč”, jasno je da je Vučić opet slagao javnost.

Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati