Politika

[ Izvor: Nova S ]

21. 10. 2020. 21:06 0

"Dačić u Skupštini čuvar plaže u zimskom periodu"

Dačić će do novih izbora, odnosno, u narednih godinu i po dana, biti “čuvar plaže u zimskom periodu”, što nije atraktivna pozicija, ali nije ni bez pogodnosti, kaže politički analitičar Đorđe Vukadinović, govoreći o imenovanju lidera SPS, Ivice Dačića na mesto predsednika Skupštine Srbije.

- Da bismo ocenili to premeštanje trebalo bi da znamo da li je bilo dobrovoljno ili ne. Mislim da on to nije birao. Očigledno je da je u pozadini tog pomeranja namera da istovremeno bude premešten sa važne funkcije u izvršnoj vlasti, ali tako da ne bude gurnut u opoziciju. S jedne strane je uvažen, a sa druge skrajnut - smatra Vukadinović.

Vukadinović ističe da iako je javnost njegov odlazak u parlamentu doživela kao degradaciju, reč je o formalno drugoj ili, u najgorem slučaju, trećoj najmoćnijoj poziciji u državi.
- On neće toliko biti na udaru političkih bura, zbog kojih je, između ostalog, Vučić već najavio prevremene izbore. Biće ekonomskih, spoljnopolitičikih i epidemioloških bura. U svima njima Dačić će biti dovoljno pomeren da ne bude na glavnom udaru, a da ostane vidljiv - zaključuje Vukadinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati