Politika

Direktno.rs

29. 10. 2020. 15:27 13

Ko je Vladimir Orlić, novi potpredsednik Skupštine?

Zamenik šefa odborničke grupe i poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izabran je za potpredsednika Skupštine Srbije.

 

Orlić je bio najozbiljniji kandidat za ovu funkciju, a kako i ne bi bio kada je najglasniji Vučićev saborac, koji kad god je potrebno istupa u javnost i brani što Srpsku naprednu stranku, što predsednika Srbije Aleksandra Vučića, što njegovog brata Andreja. 

Orlić je pored Martinovića i predavač u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, dok je osam doktorki nauka i doktorantkinja iz oblasti medicine iz ove škole otpušteno, a onda tek posle bure u javnosti vraćeno na posao.  

Iako je Orlić tokom gostovanja u emisiji Pressing izjavio da ne predaje u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, dokumenti u koje je BIRN imao uvid, pokazali su da je angažovan kao predavač na master studijama za školsku 2019/2020. godinu. Nakon što je njegov prethodni angažman prosvetna inspekcija 2018. ocenila kao nezakonit, Orlić je ponovo angažovan od decembra 2019.

Orlić je, kako je Direktno.rs već pisao, sa platom manjom od 40.000 dinara, koliko je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije uspeo da kupi dva automobila, i to "ševrolet aveo 4DR" iz 2007. godine i "fijat bravo" iz 2009. Ne može, a da se ne postavi pitanje - kako je to uspeo?

 

Podsetimo, prošle godine je uzbunjivačica, profesorka u Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija u Ćupriji Sunčica Ivanović izjavila da u materijalu koji su zaposleni dobili za sledeću sednicu Nastavno-stručnog veća, Orlić se pojavio kao jedini kandidat za angažovanje nastavnika sa drugih visokoškolskih ustanova.

- Ako inženjer Vladimir Orlić bude izabran za nastavnika na master studijama za obrazovanje medicinskih sestara, iako je Prosvetna inspekcija već jednom utvrdila da je zaposlen protivzakonito, a mojih osam koleginica koje su se ceo život školovale za ovo još uvek nisu vraćene na posao i nemaju nijedan izvor prihoda, šta je onda uloga ministra osim da obezbedi svojim stranačkim kolegama sedmu ili osmu platu - navela je profesorka tada u pisanoj izjavi.

Orlić je član Srpske napredne stranke od 2008. godine. Izabran je za narodnog poslanika na izborima 2014. i 2016. godine. Zamenik je šefa poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati