Politika

[ Izvor: Direktno.rs ]

16. 10. 2019. 17:21 1

ORLIĆU, KAKO? Od plate od 38.700 dinara kupio dva automobila

Zamenik šefa odborničke grupe i poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić prima manje od 40.000 dinara mesečno, a od ovog novca uspeo je da kupi dva automobila, i to "ševrolet aveo 4DR" iz 2007. godine i "fijat bravo" iz 2009. Ne može, a da se ne postavi pitanje - kako je to uspeo?

 

Orlić je Agenciji za borbu protiv korupcije počeo da prijavljuje imovinu 29. aprila 2009. godine, kada je počeo da prima platu u Narodnoj skupštini u iznosu od 30.000 dinara. Tada je, osim tog iznosa prijavio i automobil "ševrolet aveo 4DR" iz 2007. godine, koji je, kako je naveo u izveštaju, kupio.

Nakon toga, 24. juna 2016. godine on je prijavio još manju platu iz Skupštine, i to 27.400 dinara, zatim je 28. septembra iste godine prijavio još 10.000 dinara iz Skupštine grada, gde je postao odbornik.

Sledeća promena usledila je 23. januara 2018. prošle godine, kada je Orlić Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio dvoiposoban stan od 69 kvadrata, koji je dobio "ugovorom o poklonu", ali i promenu kada su mesečni prihodi u pitanju - prestao je da prima odborničku platu i spao je samo na poslaničku, koja je u tom trenutku iznosila 28.700 dinara.
Poslednja promena koja se vidi na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije bila je 8. oktobra prošle godine, kada je uz poslaničku platu 9. maja 2018. godine prijavio opet odborničku platu iz Skupštine grada od 10.000, što je mesečno 38.700 dinara. Pored toga, on je prijavio i automobil marke "fijat bravo" koji je - kupio.

Ne možemo, a da mu ne postavimo pitanje, "Orliću, kako si sa platom od 38.700 dinara mesečno uspeo da kupiš dva automobila"?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati