Politika

Direktno.rs

03. 10. 2020. 14:20 5

Đilas: Moramo da omogućimo građanima Srbije da slobodno glasaju

Stotine hiljada ljudi u Srbiji glasa pod pritiskom i na silu, mora da im se omogući da glasaju slobodno i da što direktnije biraju čoveka na čelu države - rekao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas na konferenciji za medije nakon Skupštine SSP.

Đilas je ocenio da bi trebalo promeniti izborni sistem u Srbiji kako bi se ostvario taj cilj. 

- Mešoviti sistem, to jest kombinacija bi bio možda najbolje rešenje - naveo je.

Takođe, on je dodao da opozicija podržava studente i sve građane koji se bore za slobodu.

- Podržavam sve ljude i studente koji pokušavaju da se izbore, a opozicija će tome da doprinese.

Glavni odbor SSP izabrao je Ljubana Panića za generalnog sekretara SSP, Vuka Vučurevića za političkog direktora, a Branka Miljuša za izvršnog sekretara Političkog saveta, Đilas je najavio i osnivanje Političkog saveza SSP koji neće činiti članovi te stranke, već stručnjaci.

Đilas je izjavio da je "uvek spreman na svaki razgovor iza kojeg stoji Evropski parlament" i naglasio da je pre svega bitno da kroz dijalog dođe do rešenja za RTS i da se omogući kontrola izbora.


- Mi tražimo od Evropskog parlamenta da (u Srbiji) ima snagu i mogućnost uticaja kao u Severnoj Makedoniji i da ga čine svi predstavnici parlamentarnih grupa EP - rekao je on.

Članovi Stranke slobode i pravde su nakon skupštine krenuli u šetnju do Starog dvora na čijim su vratima zalepili nalepnicu peticije kojom pozivaju građane da sačuvaju Stari savski most čije je izmeštanje najavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Beogradski učitlej Miladin Zarić spasio je ovaj most u toku borbi za oslobođenje beograda 1944. godine kada su ga nacisti minirali. Narodni heroj je tako sačuvao naš most koji je postao simbol građanskog otpora protiv fašizma - navodi se, uz dodatak da je mostu "potrebna još jedna pomoć da opstane".

Podsetimo, Đilas je danas na Skupštini ove stranke predstavio deo novog programa - "Imamo plan" kojim se najavljuje da će za četiri godine od preuzimanja vlasti minimalna zarada u Srbiji biti 500 evra, plata lekara najmanje 1.500 a nastavnika 1.000 evra.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati