Politika

Direktno.rs

29. 09. 2020. 18:05 0

"Umesto što SNS iznosi laži, neka sagledaju realnost o PKB"

Primoran sam da reagujem na gomilu neistina koje je izneo šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković, reagujući na moje današnje obraćanje javnosti sa temom prodaje PKB-a. Sve što je rekao, ali baš sve, gospodin Mirković je slagao, naveo je potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović.

On je potom taksativno naveo kakve su neistine izrečene od strane odbornika SNS, a šta je zapravo tačno.

- Po preuzimanju od strane grada, PKB je plaćao sve račune za struju - pre toga nisu bili plaćeni 10 godina.

- Po preuzimanju od strane grada, dug PKB-a nije porastao ni jedan jedini evro, a prihod je sa 34 miliona evra porastao na 61 milion evra.

- Ne postoji nikakva procena za izgradnju farmi od 3,5 miliona evra koju gospodin Mirković pominje. Farme su najmodernije u ovom delu Evrope i na njih su vođeni svi koji su posećivali PKB, uključujući i predstavnike kompanije Al Dahra.

- O tome kolika je realna cena hektara govore dva podatka:  Al Dahra je 2013. za zemljište na surčinskoj strani, koje je po kvalitetu slabije, ponudila 13.000 evra po hektaru; Hektar građevinskog zemljišta uz obilaznicu, PKB je prodavao po ceni od 800.000 evra.

- Nikakvih nepravilnosti u radu PKB-a nije bilo. Ako jeste, zašto SNS-vlast nije podnela bar jednu krivičnu prijavu protiv odgovornih u preduzeću za ovih sedam godina? Naprotiv, krivične prijave za nesavesno poslovanje i ugovore štetne po PKB je 23. maja 2018. godine podneo njihov zaposleni, inženjer poljoprivrede za stočarstvo, magistar ekonomije i doktor ekonomskih nauka Aleksandar Stojković.

- Umesto što iznosi laži, pozivam gospodina Mirkovića da demantuje ovo što sam naveo, kao i činjenicu koju sam danas izneo: da je vlasnik srpske zemlje postala država Ujedinjeni arapski emirati. Ono što neće moći ni da demantuje, ni da spreči, je da se PKB vrati u vlasništvo države Srbije, a da svi umešani u potpisivanje po Srbiju štetnog ugovora, budu zakonski procesuirani - zaključio je Bulatović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati