Politika

Direktno.rs

28. 09. 2020. 16:23 1

"Da je tužilaštvo ovako efikasno kada se radi o kriminalu u vrhu vlasti"

Moram priznati da sam oduševljen radom Prvog osnovnog javnog tužilaštva i Prvog osnovnog suda u Beogradu kada je moj slučaj u pitanju. Gde bi nam bio kraj da su tužilaštvo i sudstvo ovako efikasni u procesuiranju kriminala i korupcije u vrhu vlasti - naveo je lider Dveri Boško Obradović nakon što je bio saslušan zbog navodnih incidenata ispred Skupštine Srbije 8. maja.

Obradović je naveo afere koje su povezane sa državnim vrhom, a na koje tužilaštvo i sudstvo nije tako ekspresno ili nije uopšte reagovalo.

- Zamislite da je ovom posvećenošću i brzinom procesuirana i rešavana afera Kofer, Banana, Helikopter, Savamala, Krušik, Jovanjica, Telekom, ili ubistvo Olivera Ivanovića i Stanike Gligorijević, veze Zlatibora Lončara sa Zemunskim kriminalnim klanom, finansijske malverzacije firmi Marijana Rističevića sa robnim rezervama ili monopolsko poslovanje firme brata Ane Brnabić sa državom od kada je ona na čelu Vlade - kazao je on.

Samo nekoliko dana nakon što je optužni predlog protiv četvorice članova Dveri zaprimljen u Prvom osnovnom sudu u Beogradu zakazano je ekspresno i suđenje za 17. novembar.

- Podrazumeva se da kao okrivljeni o tome nismo obavešteni već je portparol Suda prvo obavestio medije, kao što je bio slučaj i sa Tužilaštvom nedavno. Imam utisak kao da im se veoma žuri u vezi sa slučajem protesta četvoro narodnih poslanika Srpskog pokreta Dveri ispred Narodne skupštine 8. maja. Možda žele da pošalju javnu poruku da protesti ispred Doma Narodne skupštine više nikome ne padaju na pamet, a možda imaju neki poseban pik na Dveri i mene lično - kazao je Obradović.

On je dodao da mu se čitav dan javlja veliki broj ljudi iz čitave Srbije i dijaspore koji žele da dođu, okupe se ispred beogradskog suda u znak protesta i prisustvuju suđenju jer je, kako kaže, ovo prvo suđenje jednom opozicionom lideru za koje je zaprećena kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina.

- Hvala svim saborcima i prijateljima koji se javljaju i pružaju podršku, ali nema razloga za brigu. Progon političkih protivnika je uvek znak završne faze jednog diktatorskog režima i to treba da nas raduje, ma koliko nam bilo neprijatno da u režimskim medijama svakodnevno slušamo laži o sebi. Sve ovo jednostavno treba dostojanstveno istrpeti, pojaviti se na sudu i svedočiti istinu, verujući da pravda mora doći. A vladavina prava i pravda dolaze sa smenom ove vlasti i promenom kompletnog korumpiranog političkog sistema koji ovde vlada već tri decenije - zaključio je Obradović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati