Politika

[ Izvor: Beta ]

25. 09. 2020. 15:11 1

"Policija progoni opoziciju a štiti vlast i tajkune"

Gradski odbor Demokratske stranke zatražio je danas nezavisnu istragu i sudski progon odgovornih u policiji i žandarmeriji zbog legitimisanja aktivista Narodne stranke, koji su u Novom Sadu lepili plakate kojima se ukazuje na spregu novosadskog gradonačelnika Miloša Vučevića sa kompanijom Galens.

- Nema nikakve sumnje u to da su policija i žandarmerija prekoračile svoja zakonska ovlašćenja u intervenciji protiv opozicionih aktivista koji su lepili plakate. Lepljenjem plakata bez pozivanja na nasilje, bez uvreda ili pretnji, nije narušen javni red i mir, niti je prekršen bilo koji zakon, pa za intervencijom policije nije bilo nikakvog zakonskog osnova - navodi se u saopštenju DS-a.
Oni su podsetili da je u vreme prvog mandata Miloša Vučevića, u periodu od 2012. do 2016. godine, "čitav Novi Sad sve vreme bio oblepljen plakatima sa uvredljivim i pretećim porukama upućenim tadašnjem predsedniku Pokrajinske vlade i Demokratske stranke Bojanu Pajtiću".

- Stotine hiljada tih skaradnih plakata je u tom periodu odštampano i zalepljeno svuda po gradu, a da policija nije učinila ništa da otkrije i privede ljude koji su ih lepili mada je tada bila dužna da ih privede pravdi - ocenili su iz DS-a.

Oni su pitali "gde je bila novosadska policija kada su pre mesec dana u centru grada mučili mladića i lomili mu kosti".

Ekipa interventne jedinice policije legitimisala je u četvrtak uveče aktiviste Narodne stranke, koji su lepili plakate sa fotografijom novosadskog gradonačelnika Miloša Vučevića, na kojima piše "Miloš Galens Vučević - dok spratove diže, novac samo stiže".

- Neverovatno je da ni manje ni više nego interventna policija legitimiše aktiviste jedne političke partije - rekao je Novaković agenciji Beta nakon tog dogadjaja.

On je prethodno na društvenim mrežama takođe postavio isti plakat, uz navode "Novi Sad kao Medeljin Pabla Eskobara".

Kompanija "Galens" je poslednjih godina najveći gradjevinski investitor u Novom Sadu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati