Politika

S. M.

22. 09. 2020. 07:35 9

CIRKUS Direktor BIA otvorio trim stazu treći put, pa napao ljude!

Otvaranje proširene trim staze u Kruševcu direktor BIA Bratislav Gašić, koji je nezvanični gospodar Kruševca, iskoristio je da opet po ko zna koji put blati opoziciju, konkretno člana Predsedništva i predsednika Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde u Kruševcu Ivana Mandića. Mnogi bi rekli da je „velika stvar otvaranje proširene trim staze od jednog kilometra i u rangu je onih kućica za ptice u Beogradu, ili javnog toaleta“ , ali po svoj prilici, to je bila samo prilika da se kaže koja ružna reč za Mandića i kruševačku opoziciju, koja kritikuje vlast i ukazuje na sve nakaradne odluke na lokalu.

I tako je Gašić, kako je preneo lokalni sajt "Kruševac grad", brže bolje požurio da ocrni Mandića i da uz značaj proširenja trim staze (?) progovori i o njemu.

- Gašić je, potom, okupljenim građanima i gradonačelnici oštrim rečima i sa ponekom psovkom govorio o kruševačkoj opoziciji, rekavši im, između ostalog da ne obraćaju pažnju na pritiske za parunovačku školu, te da “iz inata neće da im izađe u susret dok ne bude sve kako treba skockano”, i da ga je baš briga ako mu dolaze “razni Mandići i svi ostali” - navodi se u tekstu koji je objavljen na ovom sajtu, a tiče se verovali ili ne, otvaranja proširene trim staze, koja je po rečima Gašića “epohalna za Kruševac”!

Ono što je tragikomično jeste da se ta staza otvorila po treći put!

- Ništa to nije čudno u normalnim razvijenim evropskim i svetskim državama da jedan direktor bezbednosne državne agencije juri ulicom sa osam članova obezbeđenja i postrojava partijske poslušnike kako bi otvorio nešto ispred kamera svojih medija koje je oteo od grada i dodelio članovima porodice u vlasništvo. Uzgred, častio iz budžeta grada Kruševca te svoje privatne medije sa nekoliko miliona dinara ne bi li ga snimali, pratili, aplaudirali mu. To je demokratska i civilizacijska vrednost koja se neguje u političkom životu svih razvijenih država kao što su Severna Koreja ili Belorusija - dodao je Mandić.

Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, reagovao je na Gašićev napad na političke neistomišljenike.

- Kršenje zakona, psovke, vređanja, sprečavanje da deca dobiju normalnu školu - sve je to stalo u nekoliko rečenica šefa Bezbednosno informativne agencije Bratislava Gašića. Kako je čovek koji je do juče prodavao kafu i čije su sve firme otišle u stečaj, uopšte došao na čelo BIA. Da li ga je preporučilo to što je pokazao da je pametniji od stranačkih kolega, pa je pod stare dane uzeo diplomu, ali ne privatnog već državnog fakulteta iz Niša - rekao je Đilas.

Mandić dodaje da razume da se radikal i proevropski naprednjak u glavi Gašića bori za dominaciju, ali i podseća na rešenje Agencije za borbu protiv korupcije koja je Gašiću izrekla meru zbog sukoba interesa i zloupotrebe službenog položaja onda kada je kao gradonačelnik Kruševca iz budžeta grada dao novac svojoj supruzi koja je vlasnik gore pomenutih pratećih kamera.

- Ta borba se rešava u okviru institucija koje moraju da razdvoje prezir i mržnju prema ženama i fašizam na dva različita krivična dela. Da se zna zašto je "Bata preživljavao golgotu bez funkcije", kako reče dragi nam predsednik SNS - istakao je Mandić, podsećajući na Gašićevu izjavu da “voli novinarke koje kleče”.

- A ni jednog helikoptera sa "alkoholisanim pilotom" nije bilo u blizini, pa u nedostatku beba za slikanje, izabrao je da "naslika" moje dete, audirajući na rekonstrukciju urušene osnovne škole u Parunovcu, koju pohađa moje dete i za čiju se rekonstrukciju već godinama borim. Dakle, drage institucije i poštovana Zagorka, "novinarke koje lako kleknu" je mizoginija, a "razni Mandići" na osnovu kojih Bog lično odlučuje da li će popraviti školu ili neće, je fašizam. Nije baš toliki kao kada su decu Borka Stefanovića i Bobana Jovanovića pokušali da naprave siročadima, ali svakako jeste - naglasio je Mandić.

I dok deca u Parunovcu, čak njih 400 idu u razrušenu školsku zgradu, razočaran je Mandić, Gašić se hvali ponovo otvorenom, ali “proširenom” trim stazom.

Može li se to porediti?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati