Politika

Direktno.rs

19. 09. 2020. 15:49 4

"Tražili ste nova lica, a onda oni ne pređu ni 3 odsto"

Politikolog i doktorand na Fakultetu političkih nauka Boban Stojanović ocenio je na Tviteru da rasprava o tome da li su nam potrebni novi ili stari ljudi, kao i nove ili stare političke partije nije od koristi, budući da ni jedna od opozicionih partija koje su izašle na parlamentarne izbore 2020. godine nije uzela ni tri odsto glasova koliki je prag cenzusa, ocenivši smešnima one koji govore da je opozicija mogla da pobedi u 15 do 29 odsto gradova jer, kako je naveo, živimo u ovome što živimo.

Prema rečima Stojanovića, potreba za novim i starim ljudima i strankama je zadovoljena, ali ne i za rezultatima u korist opozicije.

- Potrebni su nam novi ljudi. Bilo ih. Potrebne su nam nove partije. Bilo ih. Potrebni su novi ljudi, ali u starim partijama. Ili u parlamentarnim strankama. Bilo ih. I onda se dese izbori 2020. godine i to bez učešća najrevantnijih aktera. Niko ni blizu 3 odsto - napisao je Stojanović.

 Međutim, on smatra da pitanje novog ili starog nije jedini problem, jer da jeste, rezultati na izborima ne bi izostali.

- Tako da - jeste cool tema, ali da je samo to problem - videli bismo rezultate na izborima koji su se desili nema tri meseca. A pošto se nije desilo, možda bismo mogli da vidimo druge probleme? Zar ne - pita se Stojanović.

I dodaje da je glavni problem što u trenutnim okolnostima niko nema šanse da pobedi.

- Stari ili novi ljudi, u starim ili novim strankama/pokretima (što je isti đavo), niko ovde nema šanse trenutno. I to je jasno - zaključuje politikolog.

A zbog svega toga, smatra on, i Šabac i Paraćin su preuzeti od opozicije.

- A onaj ko kaže da je opozicija mogla da uzme 15-25 opština/gradova da je izašla na izbore - ha ha ha ha ha ha ha ha. Pa ni Šabac (što mi je baš mnogo žao) i Paraćin nisu mogli da se uzmu jer živimo u ovome što živimo - zaključio je Stojanović.

 

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati