Politika

Direktno.rs

16. 09. 2020. 12:39 19

"Tadić nas nije primio na sastanak, nismo na spisku!"

Pokret "Jedan od pet miliona" pokazao je danas dobru volju da sasluša predlog bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića na sastanku opozicije na koji je javno pozvao, ali taj sastanak ipak nije bio namenjen svim opozicionim organizacijama, pa samim tim ni usmeren ka zajedništvu - navodi se u saopštenju pokreta, koji je prisustvovao sastanku o "novoj strategiji opozicionog delovanja" koji je inicirao lider SDS-a Boris Tadić.

Kako nave iz "Jedan od pet miliona", predstavnica pokreta Tea Vukadin uputila se danas na sastanak na koji je Boris Tadić javno pozvao, ali joj je u stranci bivšeg predsednika Srbije rečeno da "nije na spisku". Odnosno, da javni poziv ne važi, već je privatno upućen odabranim strankama, te da su opozicionari van Tadićevog "spiska" nepoželjni.

- Ovim se, nažalost, pokazalo da pojedini "lideri i liderčići" u javnosti samo glume spremnost za zajedništvo, a iza zavesa vode spiskove, podgrevaju podele i prave klanove. To otkriva i njihovu jedinu ambiciju - da preuzmu vlast i među sobom podele pozicije, a ne da suštinski menjaju sistem i donesu boljitak narodu - navodi se u saopštenju.

"Jedan od pet miliona" istakao je da je na tom sastanku planirao da predstavnike opozicije podseti na svoju ideju o ujedinjenju organizacija, a ne samo lidera, ali za takav korak u ovom trenutku, očigledno, političari bivšeg režima poput Borisa Tadića nisu spremni, navodi se iz pokreta.

- Jasno nam je da su bivšem predsedniku nedostajala svetla reflektora te da je imao želju da priredi jednu medijsku predstavu, ali ipak moramo da ga pitamo: kojim kriterijumima se vodi kada pravi spiskove - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati