Politika

Dirketno.rs

15. 09. 2020. 11:58 16

Đurić novi ambasador Srbije u Vašingtonu

Premda je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na uštrb cele srpske delegacije, na nesrećnom sastanku u Vašingtonu dobio hemijsku olovku i ključeve Bele kuće, deo kolača je ostao i za Marka Đurića koji ga je gledao sa kanabea kao tetka nećaka na ispitu. Tako će dosadašnji šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, prema pisanju režimskih medija, biti novi ambasador Srbije u Vašingtonu. A juče su, takođe, mediji koje kontroliše Aleksandar Vučić, Đurića selili na funkciju ministra inostranih poslova. Zamislite!

Inspirativno, taman kad pomislimo da ne može više: juče su mediji pisali o tome da će Marko Đurić biti novi šef srpske diplomatije, a danas da će zameniti dosadašnjeg ambasadora Srbije u Vašingtonu Đerđa Markovića.

Jučerašnja vest je na tviteru dočekana u posprdnom tonu. 

Neko je sa lažnog profila Ivice Dačića napisao mišljenje lažnog Ivice Dačića o mogućnosti da Đurić bude ministar spoljnih poslova.

- Sramota je da nas ovakvi metiljavci predstavljaju u svetu - kaže tako tviteraš koji se krije iza (dosadašnjeg) ministra spoljnih poslova.

- Retvitovao me Marko Đurić, molim dobre ljude sa tvitera da me zgaze na pešačkom kad me vide - kaže jedan tviteraš o budućem ambasadoru.

Iako je pružio nemerljiv doprinos na pregovorima u Vašingtonu, dok je kao tetka gledao Vučića kao da je odgovarao prvi ispit u školi koju je tek upisao, Đurić pored engleskog govori i hebrejski jezik, po majci je Jevrejin, pa je doprineo premeštanju ambadase iz Tel Aviva u Jerusalim.

Baš zbog ovoga se dolazi do zaključka da je Aleksandar Vučić ili mazohista, koji neće da mu Đurić tapše i pre nego što pročita govor, ili je jednostavno Đurić izgubio svaku meru pa se predsednik želi dekontaminirati tako što će ga poslati što dalje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati