Politika

[ Izvor: Beta ]

14. 08. 2020. 14:22 9

"Sramota je kad Vučić kaže da je Lukašenko jedan od retkih prijatelja Srbije"

Aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava danas su simboličnim polaganjem cveća ispred ulaza u ambasadu Belorusije u Beogradu izrazili podršku gradjanima te zemlje i poručili da "nema prijateljstva sa Lukašenkom koji žrtvuje živote i slobode gradjana kako bi zauvek opstao na vlasti", saopšteno je iz ove nevladine ogranizacije.

 
U saopštenju se navodi da se aktivisti za ljudska prava iz Srbije pridružuju oceni demokratskih društava koja Belorusiju vide kao "poslednju evropsku diktaturu" i jednoglasno osudjuju kradju izbora i brutalno nasilje policijskih snaga tokom protesta nakon izbora, kao i da iz Srbije "šalju jasnu poruku podrške i solidarnosti" građanima Belorusije koji se decenijama bore za demokratiju. 

- Sramota nas je kada predsednik Vučić kaže da je Lukašenko 'jedan od retkih prijatelja Srbije'. Prijateljstva u životu, ali i u međunarodnim odnosima se grade na zajedničkim vrednostima, a mi nemamo ništa zajedničko sa Lukašenkom - navodi Inicijativa mladih za ljudska prava.


Nevladina organizacija navodi da su njihovi prijatelji i saborci "oni gradjani i gradjanke Belorusije koji se bore za mir, demokratiju, ljudska prava i slobode, slobodne izbore i vladavinu prava".

- Od predsednika Vučića i Vlade Srbije zahtevamo da se otkaže najavljeni susret Vučića i Lukašenka i najavljene zajedničke vojne vežbe, kao i da se pridruže medjunarodnoj inicijativi pod vodjstvom Evropske unije i njenih država članica da se pronadje demokratski, mirni izlaz iz krize koja je uzrokovana falsifikovanjem izbornih rezultata na beloruskim izborima - navodi se u saopštenju Inicijative mladih za ljudska prava.
 
 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati