Politika

[ Izvor: Direktno.rs ]

14. 08. 2020. 19:03 11

Vučić: Treba da vas je sramota, niste ni do kolena Vojislavu Šešelju (VIDEO)

Moram da zovem mog Vučića, požalila se svojevremeno Jadranka Šešelj, citirajući reči svog supruga, Vojislava Šešelja, koji je bio u svakodnevnoj komunikaciji sa svojim generalnim sekretarom.

Prepoznat kao beskrajno ambiciozan, sposoban i probitačan, Aleksandar Vučić se preporučio da 1993. godine postane član Srpske radikalne stranke, a samo dve godine kasnije i njen generalni sekretar. 

Za razliku od svog "političkog oca" i mnogih drugih iz političkog vrha Srbije 90-tih godina 20. veka, Aleksandar Vučić se prilično jeftino provukao kroz "najmračnije stranice srpske istorije" i jedan je od retkih koji je "prošao bez ogrebotine".

- Vučić se zalagao za ratnohuškačku politiku, zalagao se za ideologiju koja je propala, stimulisao je Srbe da idu na ratišta da ubijaju ili budu ubijeni i jedini se izvukao bez ikakve odgovornosti - smatra novinar Predrag Popović.

Čuvena je njegova izjava sa skupštinske govornice: "Pa, vi bombardujte, ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu Muslimana. Pa, da vidimo sme li međunarodna zajednica ili bilo ko drugi, da udari na srpske položaje."

Ratnohuškačku karijeru aktuelnog srpskog predsednika, opisuje Vjerica Radeta, dugogodišnja partijska koleginica Aleksandra Vučića.

- Vučić je novembra 1992. otišao na Pale kao dobrovoljac. Procenjeno je da bude zaposlen na srpskoj televiziji i on je tamo radio kao novinar-dopisnik. Bio je nekoliko puta na terenu u bijeljini i odatle je izveštavao. Onda se saznalo da Vučić dobro govori engleski i onda je u okviru glavnog dnevnika radio petominutnu reportažu na engleskom jeziku - prepričava Radeta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati