Politika

Direktno.rs

06. 08. 2020. 16:00 4

1995. ignorisao Oluju, danas "ne zaboravlja zločin"

Kulturu sećanja na Oluju moramo da negujemo na taj način da ovakvi zločini i ovakva politika ne bi doživela svoja priznanja i zaborav kao što doživljava, čemu su Srbi skloni - rekao je glavni i odgovorni urednih "Večernjih novosti" Milorad Vučelić i nekadašnji generalni direktor RTS-a, koji se u to vreme sramno poneo prema žrtvama Oluje, ne pustivši prilog tragedije i muke srpskog naroda onako kako dolikuje ozbiljnim medijima i u to vreme državnoj televiziji.

Na to je podsetio i novinar i kolumnista Slaviša Lekić, istakavši kako je Vučelić tog dana 1995. godine bio zauzet "nekim drugim stvarima", umesto da pusti informaciju o nesreći srpskog naroda koji je u kolonama bežao glavom bez obzira sa teritorije Hrvatske.

- Šta danas priča lik koji je 5. avgusta, pre 25 godina, kr*** Vesnu Zmijanac, zveckao kockicama leda u "čivasu", duvao tompus i zaboravio da javi podređenima u RTS-u da ipak puste vest o tragediji svog naroda - napisao je Lekić.

U to vreme Milorad Vučelić je bio generalni direktor RTS-a, a informaciju o prognanim Srbima u Oluji, pustio je kao sporednu vest u nekoliko rečenica, što mnogi i dan-danas pamte, naročito kada on sebi da za pravo da komentariše nemili događaj na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Sada je ipak promenio ploču.

- Kulturu sećanja na Oluju moramo da negujemo na taj način da ovakvi zločini i ovakva politika ne bi doživela svoja priznanja i zaborav kao što doživljava, čemu su Srbi skloni. Što se tiče samog odlaska Borisa Miloševića tamo, to je neki simbol nacionalnog stokholmskog sindroma - rekao je, između ostalog, Milorad Vučelić.

Potpredsednik Pokreta Slobodnih građana Pavle Grbović takođe nije ostao imun na Vučelićeve reči o Oluji.

- Milorad Vučelić kaže kako su Srbi skloni zaboravljanju. Sama njegova pojava potvrđuje koliko je to bolno tačno - napisao je Grbović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati