Politika

Direktno.rs

17. 07. 2020. 23:37 42

Ko je Vladimir Marinković, Vučićev kandidat za predsednika Skupštine?

Vladimir Marinković je čovek koji je ponavljao razred u Petoj beogradskoj gimnaziji, što je uspelo jako malom broju đaka. Ipak, kasnije je brzinom munje sve to nadoknadio. Za samo 11 meseci je stekao papire "magistra" i "doktora" nauka na univerzitetu "Danica i Joanikije Karić", postavši verovatni svetski rekorder u brzini sticanja ovih zvanja!

Na ovoj brzini bi mu pozavideo i Dr Nebojša Stefanović, ali i bivši doktor Siniša Mali. Svetski rekord u brzini studiranja Marinkovića je preporučio da postane docent na "Megatrendu", rasadniku lažnih diploma Vučićevih kadrova. Tako se sada Marinković potpisuje, za njega neverovatnom titulom prof.dr.

Marinković je bio član i kandidat za poslanika Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića i to baš u vreme kada je postizao svetski rekord u dobijanju papira na kome piše magistar, a potom i doktor nauka na memorandumu Univerziteta koji u svom nazivu ima imena oca i majke Bogoljuba Karića. Potom je bio član Socijaldemokratske partije Rasima Ljajića koja ga je postavila na funkciju potpredsednika Skupštine Srbije na kojoj se istakao netolerancijom i otvorenom mržnjom prema poslanicima opozicije, većom čak i od Maje Gojković. To ga je preporučilo za članstvo u Srpskoj naprednoj stranci, čijem jatu se privoleo neposredno pred "izbore" održane 21. juna. 

Istraživačka mreža KRIK navodi da "Marinković ima poslovne veze sa Rankom Vukomanovićem, osobom kojoj se sudilo za kriminal". Nakon što je postao član parlamenta, Marinković je preneo upravljačka prava u svojoj kompaniji nepoznate delatnosti upravo na Ranka Vukomanovića – privatnog detektiva protiv koga se vodio postupak kao člana grupe koja je krala automobile po Beogradu, a potom ih za novac vraćala vlasniku. Suđenje je nakon više godina prekinuto zbog zastarelosti.

Prema podacima KRIK-a, Marinković od nepokretne imovine poseduje stan u kom stanuje u blizini Hotela "Jugoslavija" na Novom Beogradu. Marinković je stan kupio sredinom 2017. i opterećеn je hipotekom zbog kredita od 122.500 evra koji je podigao da bi ga isplatio. Marinković je rekao za KRIK da je ovo jedina nekretnina koju poseduje i da mu mesečna rata za otplatu kredita iznosi oko 500 evra - više od polovine plate potpredsednika Skupštine.

Zanimljive su nekretnine koje se vode na njegove roditelje:

1. Stan od 63m2 na Banjici u Beogradu, kao vlasnik se vodi njegov otac Darko Marinković

2. Stan od 55 m2 na Voždovcu, u zgradi novije gradnje vodi se na njegovu majku Dragoslavu. Marinković kaže da je njegova majka prodala kuću u Ostružnici i podigla kredit da bi kupila ovaj stan.

4. Stan na Kopaoniku od 45m2 koji se takođe vodi na majku Dragoslavu. 

5. Kuća u Ostružnici površine 81m2 takođe se vodi na majku Dragoslavu, a prema rečima Marinkovića, u njoj su ranije stanovali njegovi roditelji. Sagrađena je bez dozvole, pokazuju podaci katastra.

Prema Ustavu Republike Srbije, Predsednik Skupštine je po hijerarhiji i ovlašćenjima drugi čovek države. S obzirom na to kakav nam je prvi čovek države, Marinković je idealan da bude drugi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 42

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati