Politika

Direktno.rs

11. 07. 2020. 13:56 3

"Nasilna je vlast, a ne pobunjeni građani"

Svih ovih godina vlast preko kontrolisanih medija nameće lažne vesti o nekakvom nasilju koje proizvode opozicioni lideri, a sada i građani koji opravdano protestuju na ulicama Srbije. Stvari stoje upravo suprotno: jedini koji vrše nasilje nad svima nama jesu upravo predstavnici vlasti - kaže lider Dveri Boško Obradović.

- Imamo posla sa nasilničkom i uzurpatorskom vlašću koja konstantno krši Ustav, gazi zakone, odriče se od dela naše državne teritorije, bavi se kriminalom i korupcijom, guši slobodu medija, organizuje lažne izbore, preko režimskih medija 24 sata dnevno vodi brutalnu negativnu kampanju protiv svakog ko misli drugačije - navodi se u saopštenju.

Obradović kaže i da ne prihvata da su oni koji na ulicama mirno i nenasilno brane Ustav nasilnici.

- To što se zalažemo za mirne i nenasilne proteste ne znači da oni treba da budu neaktivni i mrtvi. Svi oblici protesta, demonstracija i građanske neposlušnosti su legitiman vid borbe protiv ovakve vlasti svuda u svetu - navodi Obrasović.

Ovo, kako kaže Obradović, podrazumeva i "kolektivne štrajkove i obustavu rada u svim oblastima društva, blokade državnih institucija i saobraćajnica, zaustavljanje funkcionisanja sistema laži, prevare i lopovluka".

Obradović je pozvao ugledne javne ličnosti i vojsku i policiju da stanu na stranu pobunjenog naroda.

- Treba samo da nastavimo sa svim vidovima građanske neposlušnosti do ispunjenja naših zahteva: puštanje na slobodu svih uhapšenih, odgovornost vrha policije za brutalno prebijanje nedužnih građana, novi Krizni štab za borbu protiv pandemije i prelazna Vlada koja će voditi državu do vanrednih izbora na svim nivoima.

Mladi su ti koji su proces započeli, a ispit je sada na starijima koji treba da se pobune, smatra Obradović.

- Potrebna nam je opšta građanska neposlušnost da bi ova vlast pala. Ne mogu nas sve prebiti, uhapsiti, uceniti ili otpustiti sa posla. Koliko će ova vlast još opstati više ne zavisi od njih već isključivo od nas, odnosno od naše hrabrosti, istrajnosti i odlučnosti da izađemo na ulice i ostanemo tamo dokle ne vidimo kraj ovom zlu koje vlada već osam godina - zaključuje Obradović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati