Politika

Direktno.rs

08. 07. 2020. 15:46 0

Mandić: Zaključati vlast i baciti ključ

Povodom jučerašnjeg spontanog protesta koji se odigrao ispred Narodne Skupštine, a u kojem je povređeno na desetina policajaca i građana, oglasio se i Ivan Mandić, član predstedvništva Stranke slobode i pravde u Kruševcu, koji je uputio otvoreno pismo javnosti koje mi prenosimo u celosti.

"Grade. Državo.

Obraćam se građanima Kruševca i Srbije. Zahvalan sam svakom čoveku koji će kroz moje reči prepoznati sebe i dozvoliti mi da budem glasnogovornik naših zajedničkih strahova. Jahačima apokalipse na vlasti sam se obraćao u prethodnih 8 godina i nije vredelo. Oni koji građane Kruševca i Srbije tretiraju kao ogledne miševe za svoje za svoje ambicije bolesnije i zaraznije od koronavirusa, nisu vredni više ni jedne jedine reči.

Dragi sugrađani, komšije, prijatelji. Pre samo 20 dana su nas tiranini na silu izvlačili na biračka mesta. Lagali nas da je sve uredu. Maltretirali nas zarad svojih fotelja. Pozicija. Moći. Vlasti. Bez imalo savesti i odgovornosti, svesno nas sve žrtvovali i izložili opasnosti. Oteli nam prošlost, sadašnjost i budućnost. Oteli nam zdravlje. Već su nas sahranili da bi nas od istine sakrili. Kod javnosti, kod svih, na propast osudili.

Ponovo žele da nas zaključaju. Oni misle da smo mi marva. Da posle 21.juna i nedeljne ispaše, treba da se vratimo u tor. Da nemušti čekamo nož pošto su kolač već podelili i pojeli. Mi smo za njih raja. Broj. Glasačka mašina. Oruđe. Motika koja će se sama zaviti u crnu zemlju.

Svoje maske su upravo skinuli i dokazali da je svako slovo ovoga što govorim, apsolutna istina. Ne postoje dve. Sve su nas žrtvovali. Podrugljivo nam se smeju i kašlju nam u lice.

Svi mi koji dišemo slobodu i pravdu i vapimo za normalnim životom i za mrvu istine u ovoj porobljenoj zemlji, nećemo pristati na ulogu oglednih miševa. Mi nismo marva, mi smo ljudi. Odgovorni i svesni. Vidimo, čujemo i osećamo. Poštujemo Koronu kao neprijatelja. Nosićemo maske koje su oteli. Ležaćemo u bolnicama koje su srušili. Slušaćemo lekare koje su ponizili.

Međusobno se paziti jer su nas sve izdali. Disaćemo slobodu kako smo vaspitani. Nećemo dati da nas zatvore jer su nas prodali.

Svojim porodicama i ljudima koji nas vole nismo zamenjivi ali njima jesmo. I svejedno ko si i šta si, gde si i čiji si, njima bezvredan si. Shvati, oni neće stati. Do poslednjeg čoveka.

Grade. Državo. Ne zaključavajte narod. Zaključati vlast i baciti ključ.

Vidimo se na ulici."

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati