Politika

[ Izvor: Mediji ]

30. 06. 2020. 21:18 6

Brnabić: Vlada za dva do tri meseca

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da su izbori završeni i da će nova vlada biti formirana za dva do tri meseca, dok je ocenila da je Srbija mala zemlja da bi se mešala u odnose velikih sila.

- Ne želimo da budemo trava na kojoj se slonovi tuku. Gledamo svoja posla i trudimo se da imamo dobre odnose i komunikaciju sa SAD, Kinom, a naš strateški cilj je da postanemo deo Evropske unije - izjavila je Brnabić u onlajn debati Atlantskog saveta.

Jasno je da kovid-19 neće proći, moramo naučiti živeti sa njim i mislim da je važno da se evropski kontinent više nego ikad drži zajedno, ali je to teže nego ikada, istakla je Brnabić.

Brnabić je, u onlajn debati sa premijerom Luksemburga Ksavijerom Batelom i bivšim premijerom Irske Leom Varadkerom, rekla da brojevi obolelih ponovo rastu, odmah kako se počelo sa ukidanjem restrikcija.

- Posetila sam danas delove zemlje gde se povećava broj obolelih, zdravstveni sistem je pod pritiskom - ocenila je Brnabić.

Ona je odgovor EU na pandemiju koronavirusa uporedila sa migracionom krizom, kojoj su evropske države prišle individualno.

- Nedostajala nam je zajednička migrantska politika, a to je i nas jako pogodilo, kao tranzitnu zemlju - ocenila je Brnabić i dodala da je isto viđeno u ovoj krizi.

- Mi smo isto zatvorili granice, pokušali smo da smanjimo fizički kontakt ljudi i to je bilo dobro, brojevi su bili niski, pod kontrolom, ali ekonomija je jako pogođena - rekla je Brnabić.

Premijerka je podsetila i da je Srbija dala 2,5 miliona evra za zajedničke napore EU u pronalasku vakcine za koronavirus.

Ona je nagasila da su predsednik Aleksandar Vučić i ona uvek podržavali druge zemlje Zapadnog Balkana u procesu evropskih integracija, kao i ekonomsku saradnju u regionu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati