Politika

[ Izvor: Mediji ]

02. 06. 2020. 16:20 6

"Zabrana spota presedan na svetskom nivou"

Premijerka Srbije izjavila je danas da će vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) poštovati odluku Regulatornog tela za elektronske medije (REM) o zabrani emitovanja predizbornog spota, kao i da će nabavka medicinske opreme biti transparentna nakon epidemije.

Ona je ocenila da je zahtev za zabranom spota, u kome se pojavljuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i jedna devojčica, presedan na svetskom nivou budući da je, kako je navela, inicijativa "stigla od Ralfa Metnija iz N1 iz Luksemburga".

Televizija N1 objavila je na svom sajtu da nije tražila zabranu spota.

- Promotivni spot SNS-a emitovan je na TV N1, posle čega je iz Luksemburga uputila pismo REM-u da hitno da svoje tumačenja pravilnika u vezi sa spotom Aleksandra Vučića sa detetom, odnosno da da mišljenje o usklađenosti programskog sadržaja spota sa pravilima o zaštiti maloletnika - navodi TV N1.Govoreći o nabavci medicinske opreme za vreme pandemije, Brnabić je rekla da će oni javnosti biti dostupni kada virus utihne.

- Mislim da je važno da završimo čitavu borbu i onda damo sve izveštaje i budemo u potpunosti transparentnti. Nema tu ništa što mi krijemo. Ministarstvo zdravlja nije još završilo novi kadrovski plan da pokrijemo zapošljavanje u zdravstvu - rekla je Brnabić tokom posete Naučno-tehnološkom centru u Beogradu.

Ona je dodala da se Vlada ponosi borbom i time kako je sve "izgurala" tokom epidemije.

Podsetimo, Srbija je tokom epidemije koronavirusa kupovala brojnu medicinsku opremu, ali dokumentacija koja pokazuje koliko je novca iz budžeta za nju izdvojeno i dalje nije dostupna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati