Politika

[ Izvor: Beta ]

01. 06. 2020. 09:48 2

DJB prikupio potpise, rok opoziciji da se vrati na bojkot

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da je  samostalno, bez ičije pomoći, prikupio 10.400 potpisa za predaju liste za izlazak na republičke izbore, i za još šest lokalnih lista, a nastavlja da prikuplja potpise za preostale lokalne i za pokrajinsku listu.

"Кao što smo najavili kada smo krenuli u prikupljanje potpisa, nećemo dozvoliti da bilo ko napravi budale od nas i konačnu odluku o izlasku na izbore ćemo doneti nakon što prikupimo potpise", saopšto je DJB i podsetio da je krajnji rok za predaju lista 5. jun u ponoć.


DJB je u saopštenju "javno dao rok od 48 sati celoj opoziciji da se vrati na originalni dogovor o bojkotu i da otkaže učešće na predstojećim izborima na svim nivoima".

"Rok koji je DJB dao ističe u sredu u podne. Nakon tog roka, DJB će objaviti svoju konačnu odluku o izlasku na izbore", naglašeno je u saopštenju.
Kako  je navedeno, DJB već duže od godinu dana govori da je bojkot sredstvo, a da su cilj fer i pošteni izbori.

"Cilj bojkota nije ni pobeda nad Aleksandrom Vučićem. Cilj su fer i pošteni izbori na kojima će glasači doneti odluku koga će podržati. Da bi bojkot kao sredstvo imao ikakvu šansu da postigne cilj, iza bojkota mora da stane cela opozicija: ceo Savez za Srbiju, Pokret slobodnih građana i DJB", rečeno je u saopštenju.

DJB je istakao da je "ovim prikupljanjem potpisa u praktično nemogućim uslovima pokazao snagu organizacije i potvrdio da je u Srbiji moguće prikupiti potpise i podršku dobiti direktno od građana, bez obzira na potpun medijski mrak i direktne opstrukcije vlasti koja prikuplja potpise za sve ostale liste osim za DJB".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati