Politika

[ Izvor: infovranjske.rs ]

28. 05. 2020. 07:33 0

SSP: Okupacija Vranja od najgore vlasti u istoriji grada

Period vlasti od 2016. do 2020. godine na čelu sa SNS-om u Vranju je najgori period u istoriji grada, kada je vlast devastirala sve segmente društva, piše u saopštenju vranjskog odbora Stranke slobode i pravde (SP) Dragana Đilasa.

U saopštenju koje je potpisala predsednica odbora Mirjana Ilić Stošić taksatvno je, po oblastima, navedeno šta ova stranka zamera aktuelnoj vlasti.

PRIVREDA: nedovođenje nijednog privrednog subjekta u grad, za razliku od drugih gradova u Srbiji, odlazak nekih firmi kao što su “Spilit”, “Novoteks” i druge, enormno pravljenje milionskih gubitaka od strane “Simpa” i “Jumka”, dovođenje nesposobnih kadrova u mnoga gradska preduzeća.

KULTURA: uništavanje “Borine nedelje”, srozavanje “Borinih pozorišnih dana” od 11 najboljih predstava na 4 prosečne,urušavanje “Dana Vranja” sa 8 na 3 dana uz finansijsku bruku oko dovođenja Dragane Mirković i Lepe Brene, srozavanje “Karanfil devojčeta” na seoski vašar gde fali još samo ringišpil, četvorogodišnje neorganizovanje dočeka Nove godine u centru grada…

INFRASTRUKTURA: raskopane ulice, nepopunjene rupe na ulicama, davanje poslova asfaltiranja ulica nedovoljno kompetentnim firmama, obilaznica kod Geoksa, Partizansku put, uništen gradski park, zatvoren gradski olimpijski bazen, polusagrađeno pozorište koje je koštalo 3,6 miliona evra sa sve opšte poznatim mušemama na fasadi, doveđenje migranata u kultno mesto starosedeoca Vranja, Motel Vranje, koji je bio predviđen za starački dom koji grad Vranje nema ali zato ne manjka u migrantima.

SPORT: ugašen KK Jug Vranje, rukometni klub Vranje tavori na dnu druge lige, a ostali klubovi u stanju kolapsa. Jedino se FK Dinamo nekako bori bez pomoći lokalne samouprave.

Gradski “Vodovod” svoje iskopine ne dovodi u pređašnje stanje pa doprinosi još goroj situaciji na našim putevima ali zato u velikom broju zapošljava SNS članove i vodi javno preduzeće u finansijski kolaps.

ZDRAVSTVO: pogrešnom kadrovskom politikom i ogromnim gubitcima ne ispunjava svoju osnovnu svrhu što je čak i njihov ministar uvideo.

PROSVETA: škole su podređene željama funkcionerske dece koja bez i malo stida primaju lascivne nezasluzene nagrade kao i putovanja u inostranstva, čime direktno ponižavaju ostalu decu.

- Naš grad je okupiran od strane SNS funkcionera koji čak i ne pripadaju našoj opštini. Predsednik SNS –a Bulatović je iz sela Mrtvo Duboko, Crna Gora, gradonačelnik Slobodan Milenković iz sela Radovnica, opština Trgovište, načelnik okruga Srećko Pejković iz sela Zagužanje, opština Surdulica, direktor Elektrodistribucije Goran Nikolić iz sela Mrtvica,opština Han i na kraju državni sekretar Dragan Stefanović Boske je iz Surdulice. Postavlja se pitanje da li grad može da ima prosperitet kada ga vode ljudi koji Vranje niti vole niti ga osećaju kao svoj grad - pitaju se u saopštenju iz SSP-a.

Prema saopštenju, zbog svega iznetog, kao i zbog činjenice da Vranje za četiri godine nije donelo komunalni program, zbog nenamenskog trošenja sredstava iz budžeta,ogromnog stranačkog zapošljavanja nestručnih i nekompetetnih ljudi, u SSP-u se nadaju da će na jesen doživeti uvođenje privremenih mera i formiranje privremenog veća koje će preuzeti ingerencije gradonačelnika i gradske skupštine.

- Polako se svest građana budi,što pokazuju mnogobrojni pozivi bivših kao i sadašnjih članova SNS-a koji nam daju podršku.Takođe smo dobili podršku mnogih funkcionera koalicionih partnera SNS-a koji dele naše mišljenje uz konstataciju da su im Vučić i lokalni funkcioneri preko glave. Zato, na lažnim izborima 21. juna ove godine postoji samo jedna opcija - bojkot! - kaže se na kaju saopštenja koje je potpisala predsednica vranjskog odbora SSP-a Mirjana Ilić Stošić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Konj ulazi u bar...

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati