Politika

Direktno.rs

26. 05. 2020. 11:59 1

Raskol u bečejskom SPS zbog ZAVETNIKA!

Jedan od najuglednijih članova Socijalističke partije u Bečeju i kandidat za odbornika na već proglašenoj lokalnoj izbornoj listi, preduzetnik Danilo Doroslovački, povukao je svoju kandidaturu sa liste zbog, kako se saznaje, pojedinih kandidata na listi, predstavnika desničarske stranke "Zavetnici", protiv kojih su podnete krivične prijave, ali i donošene presude.

Istupanje Doroslovačkog, koji je bio 12. na izbornoj listi "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije" ozbiljan je udarac za tu stranku na lokalu, budući da su se na listi nalazila imena 13 kandidata za odbornike u Skupštini opštine Bečej, a SPS neće imati pravo da umesto njega doda novog kandidata. Danilo Doroslovački nije želeo da govori o razlozima odustajanja od kandidature za odbornika Skupštine opštine Bečej, ali, kako se nezvanično saznaje od obaveštenog izvora u bečejskom SPS, razlog je upravo sastav pomenute liste.

- Nedavno smo saznali iz javnosti da je kandidat sa naše liste Saša Dimitrijević osuđivan jer je svojoj tetki ukrao 40.000 švajcarskih franaka. Proteklih dana je protiv još jednog kandidata, Nemanje Karapandžića, podneta krivična prijava za proneveru, jer je prisvojio službeni telefon Turističke organizacije Bečej, čiji je direktor bio do druge polovine februara - kaže jedan od socijalista iz Bečeja koji nije želeo da bude imenovan i dodaje da su visokopozicionirani funkcioneri iz vrha pokrajinskog SPS pokušavali da ubede Doroslovačkog da se predomisli i ne istupa sa liste.

- Tokom prošle nedelje, uticajni članovi SPS su do kasno u noć sedeli sa Danilom i pokušavali da ga ubede da promeni svoju odluku, ali nisu uspeli u tome. Čovek je dugogodišnji član stranke, bivši direktor škole, jedan od uglednih građana Bečeja. Koliko znam, podneo je ostavku i na sve funkcije u stranci - dodaje izvor iz bečejskog SPS.

Nemanja Karapandžić, bivši direktor turističke organizacije Bečej, treći je na listi kandidata za odbornike SPS u tom gradu. Prema navodima krivične prijave podnete protiv njega 24. aprila, osim što nije vratio službeni telefon koji Turistička organizacija i dalje otplaćuje, prisvojio je i zvaničnu Instagram stranicu Turističke organizacije Bečej, koja je registrovana preko e-mail adrese bečejskog Udruženja “Picoder”, čiji je Karapandžić zvanični zastupnik. Takođe, u prijavi se navodi da je pomenuta stranicu TO Bečej zloupotrebljena za "lajkovanje" političkih objava SPS na Instagramu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati