Politika

[ Izvor: N1 ]

21. 05. 2020. 20:57 3

Zelenović: SNS - laž i nasilje, Vesić: Vidimo se na izborima

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda i član Predsedništva SNS, i Nebojša Zelenović, predsednik pokreta Zajedno za Srbiju, gostovali su večeras na N1, gde su sučelili mišljenja pred lokalne i parlamentarne izbore zakazane za 21. jun.

Zelenović je istakao da je politika koju vodi njegova stranka u Šapcu potpuno različita od one koju vodi Srpska napredne stranka, te je razliku između ove dve partije označio kao "dva različita sveta".

- Politika SNS se zasniva na laži i nasilju. Bili su spremni da okrenu državu naopačke da njihova lista bude prva na listiću. Za svoju listu su napravili dve krupne greške, između ostalog nisu dostavili saglasnost Aleksandra Vučića da nosi njegovo ime. Druga, notari su više od 400 puta napravili grešku sa overom potpisa - rekao je Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, koji je naveo da će se njegova stranka nalaziti na trećem mestu na izbornom listiću.

On je kazao da je atmosfera u Šapcu takva da nikakvo nasilje ne može da spreči volju građana, i da oni sve znaju i sa svim su upoznati.

- Kod nas ne može da se krade na kutijama. Sa druge strane, više od šest miliona građana u Srbiji nema mogućnost da se informiše, niti da donosi odluku. Mi na parlamentarnim izborima nećemo učestvovati, i to je za nas završena stvar - rekao je Zelenović.

Goran Vesić je gostujući na N1 poručio da je SNS prva predala listu u Šapcu i da sa tim, kako je rekao, nije bilo zloupotreba.

- Lista je proglašena, ali se onda pojavio sekretar opštine u ne znam kom svojstvu i nastao je problem. Međutim, sud je uradio svoj posao i naša lista je proglašena - rekao je Vesić.

Kako je kazao, lista je imala sve što je potrebno i proglašena je.

- Kada je reč o sudijama Upravnog suda, oni su svi izabrani u reformi kojom je rukovodio Dušan Petrović i Snežana Malović. Uvereni smo da ćemo pobediti u Šapcu i nećemo se žaliti na listu Nebojše Zelenovića - rekao je Vesić.

Vesić: Koliko ste izdvojili za medije u Šapcu? Zelenović: Sve radimo po zakonu

Nebojša Zelenović se tokom duela pohvalio zaposlenošću u Šapcu, transparentnošću, fabrikama, decom koja imaju mesta u vrtićima što, kako kaže, Beograd ne može da dostigne.

- Zato što smo mnogo veći od vas - replicirao je Vesić, a onda je govorio o situaciji u Šapcu:

- Zelenović finansira tri medija u ovom gradu, koja su ukupno dobila više od milion evra u poslednjih nekoliko godina. A na njima se nije pojavio niko od predstavnika SNS. Dakle. sve ono što Zelenović zamera nama, mnogo gore sprovodi u Šapcu - rekao je Vesić.

Na to je Zelenović odgovorio da su "laži", rekavši da se u Šapcu sve striktno radi po zakonu i da odluke koje donosi komisija koja se bavi ovim pitanjima, za njega su zakon.

Zelenović: Dve i po godine sam pod progonom

Zelenović je naveo da je aktuelna vlast sudskom odlukom pokušala da ga smeni i spreči da se bavi politikom, ali da im to nije uspelo.

- Dve i po godine sam ja pod progonom raznih državnih organa - rekao je Zelenović, koji je pokazao papir na kome, prema njegovim rečima, piše da je šef nekakve kriminalne grupe, rekavši da su to potpisale "nekakve sudije i tužioci".

Istakao je i je on "čist" i da je sud to svojim odlukama i potvrdio.

Na to se nadovezao Vesić, koji je rekao da je ceo slučaj zastareo i naveo da je trenutno prema izveštaju DRI utvrđene nepravilnosti u radu grada Šapca u visini od dva miliona evra.

Na pitanje da li u Beogradu postoje nepravilnosti koje je utvrdio DRI, Vesić navodi da "naravno da ima", kao i da je problem sa Zelenovićem što "četiri godine ponavlja iste greške, na kojima ništa nije naučio".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati