Politika

Direktno.rs

14. 05. 2020. 14:12 0

SNS rizikovala zdravlje članova i zbog drugih stranaka?

Koalicija Metla je juče predala listu za parlamentarne izbore, samo je malo kome jasno kojom magijom su skupili 10.000 potpisa? Slično je i sa Zavetnicima ili Monarhističkim frontom Žike Gojkovića, strankama koje će teško osvojiti više glasova od prikupljenih potpisa. Posebna priča je novostvorena koalicija UDS, koja je za samo četiri dana od osnivanja skupila 10.000 potpisa i pritom se hvalila masovnim potpisanjem njihove liste u opštini Lebane, koja je na prošlim izborima svim proevropskim strankama dala manje od 400 glasova.  

Odgovor na misteriju imaginarnih potpisa najverovatnije leži u snimcima tiskanja ljudi koji 4. marta skupljaju potpise za SNS, koji istovremeno predstavljaju i najupečatljiviju sliku širenja zaraze virusa Covid-19 u Srbiji.    

Da se podsetimo, iako su u Srbiji već bili zabeleženi prvi slučajevi zaraženih virusom, a epidemija dobila globalne razmere, Vučić je 4. marta raspisao izbore za 26. april, pritom optužujući opoziciju da traži zabranu okupljanja samo da bi onemogućila uspeh izbora.

Usledile su nepotrebne i nezapamćene gužve u lokalnim odborima SNS-a širom zemlje kako bi se u rekordnom roku prikupili potpisi za izbore. Zvanično, tog popodneva prikupljeno je 50.000 potpisa, pet puta više od potrebnog broja, a pitanje je koliki je stvaran broj i da li su baš članovi SNS-a skupili potpise i za veliki broj anomnih stranaka, pritom ozbiljno rizikujući svoje zdravlje?

Vučiću očigledno to nije bilo bitno, već samo stvaranje lažne slike višestranačkih izbora na kojima je organizovao učešće levice i desnice, monarhista i republikanaca, proevropskih i proruskih snaga, nacionalista i građanista... Na papiru svi su tu, osim opozicije.

Formalno se to možda zovu izbori, ali sve se vrti oko Vučića - on ih raspisuje, dogovara uslove za izlazak, obezbeđuje potpise za učešće, a tek ćemo videti kome će sve pomoći da pređe cenzus na dan glasanja.

Zato će na ovim izborima suštinski učestvovati samo jedna, Vučićeva lista, a takav će biti i budući, Vučićev parlament.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati