Politika

M. R.

25. 04. 2020. 16:02 12

Đilas: Sve što govore Vučići, Pinkovi i Informeri je laž!

Ne postoji niko ko je deo srpske opozicije, a da razmišlja o izlasku na Vučićeve lažne izbore koje planira da organizuje ugrožavajući bezbednost ljudi, baš kao što je radio i kad ih je raspisivao - rekao je za Direktno.rs predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Tabloidi koje kontroliše vlast objavili su informaciju da će Savez za Srbiju izaći na izbore, i naveli da predsednik stranke slobode i pravde Dragan Đilas, lider Dveri Boško Obradović, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović navodno tvrde da im je Evropa obećala da će "pritisnuti Vučića da glasanje bude u septembru".

Ovu informaciju prokomentarisao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučič, rekavši da "oni verovatno žele da iskoriste nezadovoljstvo ljudi, jer moraju da sede u kući i da se ponašaju neuporedivo disciplinovanije".

Međutim, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, za Direktno.rs tvrdi da na jučerašnjem sastanku srpske opozicije niko nije ni pomenuo mogućnost izlaska na takve izbore na kojima bi ljudi posle dva meseca zatvora i straha za život trebalo da donose političke odluke.

- Sve što govori Vučić, Pinkovi i Informeri je laž. Istina je da će srpska opozicija, jedinstvenija nego ikad u naredna dva dana izaći sa dve konkretne stvari:

1. Jedinstvenim stavom oko učešća na sednici Skupštine koja će biti posvećena neustavnom uvođenju vanrednog stanja i haotičnim i često besmislenim odlukama Vlade Srbije.

2. Koracima koje ćemo zajedno preduzeti u borbi za slobodu koja je prekinuta pandemijom koronavirusa. Pozivamo sve oni koji su u ovih 45 dana dodatno uvideli u čijim su rukama naši životi i budućnost Srbije, da nas u toj borbi podrže - rekao je Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati