Politika

Direktno.rs

07. 04. 2020. 13:57 3

"Palma, povuci odluku, ne može da se živi sa 18.000"

Predsednik pokreta "Nećemo da ćutimo" Mita Arsić iz Jagodine, uputio je predsedniku Skupštine tog grada Draganu Markoviću Palmi molbu da "stane uz svoje građane u ovako teškom trenutku i povuče odluku o smanjenju plata zaposlenima u javnim preduzećima za 40 odsto".

Arsić je ispred zgrade gradske uprave istakao da je nekada bio san svakog stanovnika Jagodine da se tu zaposli, ali da više nije tako, jer su plate u javnim preduzećim izuzetno male.

- U 2016. godini Despotovac je imao najveće plate u Pomoravskom okrugu, Jagodina je u tom trenutku bila na pretposlednjem mestu, iza nas je bio samo Rekovac. Ali već 2020. godine Jagodina ima najmanje plate u celom Pomoravskom okrugu i pripada grupi gradova koji imaju najmanje plate u celoj Srbiji. Još uvek postoje gradovi koji su iza nas, Crna Trava ima 700 dinara manju platu nego u Jagodini - podsetio je Arsić.

On je potom istakao da je na molbu zaposlenih u gradskoj upravi i javnim preduzećima, došao je da im pruži podršku kao lider opozicije i "bude uz njih u ovim teškim trenucima".

- Odlukom gradskog veća koju je potpisao gradonačelnik Ratko Stevanović, smanjene su plate svim radnicima za čak 40 procenata. Šta to znači? Znači ako je neko imao platu 30.000 dinara, a većina je imala, sada će imati samo 18.000 dinara - istakao je on i upitao gradske funkcionere kako je moguće živeti sa tim novcem u Jagodini, podsetivši na sve rashode koje imaju porodice.

Na kraju je usledila molba za Dragana Markovića Palmu.

- Dragane, budi uz svoj narod u ovom teškom trenutku i poništi ovu sramnu odluku - zaključio je Arsić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati