Politika

Direktno.rs

06. 04. 2020. 07:02 4

Vučić - tipičan taksista od Hotela Moskva do Slavije

"Imao sam. Više nemam. Sada imam", bila je duhovita interpretacija pesme Dragana Kojića Kebe od strane jednog korisnika društvenih mreža, koja se na neki način može preneti na priču predsednika Aleksandra Vučića o Srbiji i njenoj ekonomskoj stabilnosti.

- Imamo mi pare. Ja nisam slučajno govorio da ćemo brže da rastemo od svih drugih. Zato sam se živ pojeo što nas je korona zadesila - rekao je predsednik Srbije gostujući na TV Prva, na pitanje - 'odakle nam pare?'

Nekako je baš sa dolaskom koronavirusa, u Srbiji krenuo i prosperitet, ekonomski i to namerno u tom vremenskom intervalu, kada narod ne može da vidi rezultate rada predsednika Vučića. Taman smo krenuli "da rastemo brže od svih drugih", ali et' - korona. To nam namerno rade...

A nije prvi put da čujete ovakvu priču. Vozili ste se sigurno nekada taksijem u Beogradu (i tu vožnju nesrazmerno mnogo platili), kada ste čuli priču taksiste, nihiliste, o njegovoj za malo uspešnoj internacionalnoj fudbalskoj karijeri. Čim je tu priču počeo, odmerili ste ga od glave do pete, utrvdili da u tom momentu ima 130 kilograma, visok je 175, i shvatili da nije bio baš dete koje se snalazilo na karimama na fizičkom. Ipak, kad taksista priča, pretvorite se u uho.

Bio je neverovatno perspektivan, najbolji na Čuburi. Šta je taj radio vršnjacima, pa i starijima od sebe, to svet nije video. Videle samo komšije sa terase, ali ta trojica su odavno umrla. Svima kroz noge, pa golmanu kroz uši. Došla Zvezda da ga traži, on odbio dok ne stasa. U međuvremenu i komšije iz Humske, koje on nije baš simpatisao, te je čekao drugi poziv crveno-belih. I baš kad se spremao da stupi na veliku scenu, koja bi mu bila odskočna daska i usputna stanica za, ni manje ni više, Real Madrid, puče ligament.

Jedna terapija, druga. Treća. I... Propade karijera. Sada vozi taksi, sklonio se od fudbala, jer ne može da gleda kako ga danas igraju isključivo menadžeri.

Terapija povrede nanete koronavirusom našem najvećem prosperitetu u novijoj istoriji već se oseća. Tu su vanredno stanje, mere Vlade Srbije, zabrana kretanja u određenim intervalima, nekim generacijama i potpuna, a uskoro možda svima. Ostaje samo pitanje, do kada ćemo od Hotela Moskva do Slavije slušati istu priču taksiste. Jedni menjaju taksi, drugi taksistu. Izbor nije težak. Ali ga je potrebno napraviti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati