Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

25. 03. 2020. 08:42 1

LIČNI STAV Marko Marjanović: Avram Izrael

Poštovani Predseniče, kao jedan odgovoran građanin ove zemlje imam jednu molbu. Za Vas je to malo, a nama bi puno značilo. Evo o čemu je reč. Gledajući konferencije za novinare i Vaša saopštenja preko medija, osećam se možda više uplašeno nego za vreme bombardovanja. Zaista poštujem sve odluke Vlade. I podržavam, da se razumemo. Nije vreme da se razjedinjujemo. Ali takođe nije momenat ni da se skupljaju politički poeni. I sami ste to više puta rekli.

Ako bi mogli nekako da utičete na pojedine predstavnike medija da Vam ne postavljaju pitanja o Đilasu, Obradoviću ili nekom trećem. Ipak je u pitanju vanredna situacija (stanje). Devedeset odsto ljudi zaista poštuje sve donete mere. A oni koji ne poštuju i treba da odgovaraju pred zakonom. Želim da verujem da će to važiti i za predstavnike vlasti, koji možda i nehotice šire paniku. Bilo bi lepo da i ličnim primerom pomognete narodu da shvate ozbiljnost ove pandemije. Znate, kao što kažete, da imate veliku podršku naroda.

No, bez maske i rukavica prilikom dočeka kineskih prijatelja, mislim da dajete možda loš primer ponašanja u ovoj situaciji. Rekoste da i Vaša deca pomažu građanima u komšiluku. I to je za svaku pohvalu. Ali, reći da idu bez maski i rukavica, hm, to je prilično neozbiljno. Mnogi će se identifikovati sa Vama i Vašom decom. I bojim se, da će mnogi slediti Vaš primer.

Iz najboljih namera, predložio bih još jednu meru. Sigurno ste čuli, videli, pročitali da nema maski u apotekama, a i kada ih ima, cene su višestruko uvećane. Možda bi bilo dobro da preslikate primer Vašeg i našeg prijatelja, predsednika Ruske federacije, Vladimira Putina. Mera koju je gdin Putin je prilično jednostavna. Oduzeti dozvolu za rad apotekama i vlasnicima istih koji beskrupulozno zarađuju na ovim deficitarnim, preko potrebnim proizvodima.

Bez mnogo razgovora, bez velike medijske pompe. Pogledajte i sami kako to Putin rešava.
Svi vidimo da ste premoreni, da se snalazite čak i na crnoj berzi, za naše dobro. Kao što ste zamolili, neću Vas ni pitati kako se to na „crno“ nabvlja.  Za naše i Vaše dobro zdravlje, možda bi mogli na konferencijam da pustite samo stručna lica da daju saopštenja i uputstva o merama koje ste doneli.


Nekako kada nam se obratite preko medija, unesete nam strah. Malo nas kritikujete, ponekad i podviknete. Verujem da Vam to nije namera. Možda bi mogli pre početka policijskog časa da pustite i sirenu. Sećate se koja je to. Za vreme bombardovanja, zvali smo je „šizela“. Ali smo znali da posle nje stiže i „smirela“. K'o Boga Vas molimo da nas malo i umirite.

Ne ljutite se, iz ove perspektive, bolje nam pustite snimak Avrama Izraela koji nas je upozorovao na početak vazdušne opasnosti i prestanak iste. Taman da se prestravimo do kraja. Efekat koji se postiže je gotovo isti kao posle vaših saopštenja. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Čvorovići

Zoran Živković [06.04.2020.]

Video dana

Džekpot

Anketa

Da li ste za ukidanje šetnje vaših kućnih ljubimaca od 20 do 21 čas?

Rezultati