Politika

25. 03. 2020. 08:42 1

LIČNI STAV Marko Marjanović: Avram Izrael

Poštovani Predseniče, kao jedan odgovoran građanin ove zemlje imam jednu molbu. Za Vas je to malo, a nama bi puno značilo. Evo o čemu je reč. Gledajući konferencije za novinare i Vaša saopštenja preko medija, osećam se možda više uplašeno nego za vreme bombardovanja. Zaista poštujem sve odluke Vlade. I podržavam, da se razumemo. Nije vreme da se razjedinjujemo. Ali takođe nije momenat ni da se skupljaju politički poeni. I sami ste to više puta rekli.

Ako bi mogli nekako da utičete na pojedine predstavnike medija da Vam ne postavljaju pitanja o Đilasu, Obradoviću ili nekom trećem. Ipak je u pitanju vanredna situacija (stanje). Devedeset odsto ljudi zaista poštuje sve donete mere. A oni koji ne poštuju i treba da odgovaraju pred zakonom. Želim da verujem da će to važiti i za predstavnike vlasti, koji možda i nehotice šire paniku. Bilo bi lepo da i ličnim primerom pomognete narodu da shvate ozbiljnost ove pandemije. Znate, kao što kažete, da imate veliku podršku naroda.

No, bez maske i rukavica prilikom dočeka kineskih prijatelja, mislim da dajete možda loš primer ponašanja u ovoj situaciji. Rekoste da i Vaša deca pomažu građanima u komšiluku. I to je za svaku pohvalu. Ali, reći da idu bez maski i rukavica, hm, to je prilično neozbiljno. Mnogi će se identifikovati sa Vama i Vašom decom. I bojim se, da će mnogi slediti Vaš primer.

Iz najboljih namera, predložio bih još jednu meru. Sigurno ste čuli, videli, pročitali da nema maski u apotekama, a i kada ih ima, cene su višestruko uvećane. Možda bi bilo dobro da preslikate primer Vašeg i našeg prijatelja, predsednika Ruske federacije, Vladimira Putina. Mera koju je gdin Putin je prilično jednostavna. Oduzeti dozvolu za rad apotekama i vlasnicima istih koji beskrupulozno zarađuju na ovim deficitarnim, preko potrebnim proizvodima.

Bez mnogo razgovora, bez velike medijske pompe. Pogledajte i sami kako to Putin rešava.
Svi vidimo da ste premoreni, da se snalazite čak i na crnoj berzi, za naše dobro. Kao što ste zamolili, neću Vas ni pitati kako se to na „crno“ nabvlja.  Za naše i Vaše dobro zdravlje, možda bi mogli na konferencijam da pustite samo stručna lica da daju saopštenja i uputstva o merama koje ste doneli.


Nekako kada nam se obratite preko medija, unesete nam strah. Malo nas kritikujete, ponekad i podviknete. Verujem da Vam to nije namera. Možda bi mogli pre početka policijskog časa da pustite i sirenu. Sećate se koja je to. Za vreme bombardovanja, zvali smo je „šizela“. Ali smo znali da posle nje stiže i „smirela“. K'o Boga Vas molimo da nas malo i umirite.

Ne ljutite se, iz ove perspektive, bolje nam pustite snimak Avrama Izraela koji nas je upozorovao na početak vazdušne opasnosti i prestanak iste. Taman da se prestravimo do kraja. Efekat koji se postiže je gotovo isti kao posle vaših saopštenja. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati