Politika

Direktno.rs

02. 03. 2020. 10:40 0

SAZNAJEMO Jovanov protiv vojvođanskih Mađara

Kako Direktno saznaje, prethodnih sedam dana dogodila se drama među kadrovima SNS u Vojvodini. Milenko Jovanov, potpredsednik SNS i čovek u kojem sebe prepoznaje Aleksandar Vučić lično, naložio je hitnu reakciju Narodne skupštine i Skupštine APV kako bi umanjio rezultat Saveza vojvođanskih Mađara na izborima u aprilu!

Kako je Direktno već pisao, suočeni sa bojkotom izbora ujedinjene srpske opozicije, vlast predvođena Aleksandrom Vučićem i Bebom Popovićem je spustila izborni prag na tri odsto.

Vlast je zatim smanjila broj potpisa neophodnih za predaju pokrajinske liste kandidata, oformila grupu Srbija 21 koja glumi proevropsku opoziciju i donela zakone i odluke kojom manjinske liste bivaju nagrađene sa dodatnih 35 odsto glasova na sopstveni rezultat, čime dobijaju mandate na osnovu glasova koje nisu dobile.

Milenko Jovanov, koji je netrpeljivost prema Mađarima pokazao još 2014. kada se zalagao za jezičke patrole u mađarskim selima u Vojvodini, postao je svestan da ova rešenja znače da u vojvođanskim mestima SNS može biti ugrožen većim brojem mandata SVM, koji su rezultat izmena Zakona u Narodnoj Skupštini pod njegovim pritiskom Narodne Skupština je 27. februara donela autentično tumačenje izmena Zakona kojom dodatnih 35 odsto glasova dobijaju samo manjinske liste čiji rezultat je ispod tri odsto glasova.

Koliko je ovo suludo, govori da neko ko je osvojio 2,9 odsto glasova dobija 35 odsto na svoj rezultat, a neko ko je osvojio 3,02 odsto ne! Da poniženje po vojvođanske Mađare bude još veće, Ištvan Pastor je prinuđen da sazove Skupštinu APV za danas da bi doneli identično autentično tumačenje pokrajinske odluke o izborima.

Nastavlja se maltretiranje manjinskih "partnera" SNS kreiranjem manjinskih lista koje su im direktna konkurencija iz Vučićeve kuhinje, a kako će naši sugrađani mađarske, bošnjačke i drugih nacionalnosti reagovati videće se na prvim slobodnim i fer izborima u mesecima nakon bojkota.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati