Politika

Direktno.rs [ Izvor: Beta ]

13. 02. 2020. 22:47 0

"Samo opšti bojkot može da dovede do fer izbora"

Lider Dveri, Boško Obradović gostujući u emisiji na TV N1 "360 stepeni", izjavio je večeras da se do slobodnih izbora može doći samo ako se svi pridruže bojkotu.

On se zbog toga nada i očekuje da u četiri grada i opštine u kojima je na vlasti, "opozicija neće učestvovati na izborima, dok se ne obezbede podjednaki uslovi za sve lokalne samouprave u Srbiji".

- Jedino opšti bojkot može da dovede do poštenih izbora, a da se u gradovima u kojima je na vlasti opozicija proglasi jedna vrsta vanrednog stanja - rekao je on. "Ako u te četiri opštine ne mogu da se sprovedu izbori, oni neće biti legitimni, moraće da dođe do prelazne tehničke vlade, i normalnih izbora za devet meseci", rekao je Obradović.

On je istako da je ključno pitanje bojkota i "ko je sa koje strane".

- Mislim da ljudi koji su spremni da oćute ono što se danas u Srbiji dešava, da su deo ovog režima, nije to samo Čanak, nego i Šešelj, Čedomir Jovanović, to je niz troprocentnih rastvora koje Aleksandar Vučić pravi za ove izbore. Jasno je da je smanjenje cenzusa jedini način da još neko pređe cenzus osim SNS i SPS. Da je SNS toliko demokratska organizacija, stavila bi 2008. godine to na svoj plan i odmah 2012. godine smanjila cenzus. Jasno je da bi to ruglo od parlamenta gde bi bili samo SNS i SPS bio dokaz da ovde zapravo nešto nije u redu - kažao je Obradović i dodao da su "ovde laž i osnov buduće laži".Lider Dveri je napomenuo da živimo u "zarobljenoj državi".

- Ne postoji elementarna sloboda misli i političkog delovanja, a da ne govorim o slobodi medija ili slobodi izbora. Imate poslanike koji više liče na botove, nego na narodne poslanike. Da li će biti 40 odsto žena među njima, to ne menja stvari - kaže Obradović.

Takođe, istakao je da postoji konkretan plan.

- Bojkot, nepriznavanje tih lažnih izbora, nepriznavanje legitimiteta Skupštine i Vlade, da na taj način izdejstvujemo slobodne i poštene izbore - kaže Obradović.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati