Politika

Direktno.rs

12. 02. 2020. 18:36 0

Bastać saopštio da li ide na izbore

Predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP), Marko Bastać i novinarka portala Raskrikavanje, Vesna Radojević, gostovali su večeras u emisiji "Među nama" na televiziji Nova S, gde su razgovarali o izborima, bojkotu, Demokratskoj stranci...

- Imam utisak da od avgusta kada je Savez za Srbiju objavio da će da ide u bojkot, nisu dovoljno uložili snage i energije da objasne građanima šta on znači, šta planiraju i šta tačno žele. Sedam meseci kasnije imamo lokalne samouprave koje žele da zadrže svoju bazu. Da smo to čuli u avgustu, bilo bi super, ali sada je sve krenulo naopako - rekla je Vesna Radojević.

Predsednik gradske opštine Marko Bastać govorio je o Demokratskoj stranci rekavši da veruje da će Zoran Lutovac da donese pravu odluku.

- Postoji glasna manjina koja je protiv bojkota. Kako su se približili izbori oni su postali glasna manjina. Ni u jednom trenutku, pre godinu dana, ništa nisu pričali, vodili su kampanju #DaSeVidiN1, a sutradan imaju svo moguće vreme na televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Kako neko ko je poslanik DS odjednom priča kako bojkot nije dobar, ali je dobro da izađu na izbore koji ništa neće promeniti - rekao je Bastać.

"Jedino na Starom gradu sigurno možemo da pobedimo"U ovoj emisiji učesnici su govorili i o Bastaćevom videu koji je objavio na svom Tviter profilu, a u kojem je rekao da jedino mogu da pobede na Starom gradu.

- Sve tri stvari su istina. "Sporazum sa narodom" je nastao na opštini Stari Grad, nisam ga ja potpisao, već Đilas za SSP. Nisam glasao za deklaraciju o bojkotu. Tačno je da jedino mi možemo da pobedimo SNS i to se dokazuje poslednjih 28 godina, otkada su održani prvi lokalni izbori. Mene su napali i osudili oni koji gledaju to iz lične perspektive. Jedini koji su na gubitku su zaposleni u opštini Stari Grad, koji će svakako dobiti otkaze kad dođe neko drugi na vlast, kao i ja - istakao je predsednik opštine Stari grad, dodajući da ova kratkoročna odluka nije dobra za građane Starog grada, ali da je za dugoročno dobra za Srbiju da se izbori bojkotuju.

"Ova vlast je dovela do toga da mi imamo sve goru situaciju u ovoj zemlji", kazao je on.Govoreći o kratkoročnim i dugoročnim merama Radojević je rekla da su građani umorni od poruka koje su kao "reklama za neki proizvod".

- Nema mesta ovakvim klipovima koji su slobodni različitom tumačenju, jer sve može da se zloupotrebi. Vučić zna tri koraka unapred, a sa druge strane gledamo slobodne letače, igrače, zbog čega su građani na gubitku - rekla je ona.

Novinarka Raskrinkavanja je takođe istakla da joj se čini da je Vučiću stalo da određene stranke izađu na izbore, "što se videlo iz njegovih brojnih izjava", zbog čega joj onda nije jasno zašto "SzS nije ujedinjen u svojoj odluci o bojkotu".

Komešanje u Savezu za SrbijuNa pitanje da li će Saša Paunović i Nebojša Zelenović ostati u stranci, Bastać je rekao da su i dalje njeni članovi, ali da će se konačna odluka doneti u naredne dve nedelje.

Takođe, novinarka emisije "Među nama" osvrnula se na Aleksandru Jerkov koja je zatražila da DS izađe iz SzS-a, između ostalo i zbog Šešelja i njegove promocije knjige koja se održala u Skupštini opštine Stari grad.- Salu opštine Stari grad od 2016. godine koristile sve političke organizacije i oduvek je bila takva praksa, nikad se nijedan problem nije dogodio - rekao je Bastać pokazavši zahtev koji je dobio od Beogradskog odbora Srpske radikalne stranke, a na kom piše da im je potrebna velika sala radi održavanja stranačkog skupa.

Bastać je dodao da nigde ne piše da je taj zahvet podneo Šešelj i da će promovisati knjigu.

- Obezbeđenje u zgradi opštine je nula, jer ih je oteo Vesić Goran. Postoje tri portira koji se smenjuju u toku dana. Ako se očekuje da predsednik opštine ide i provera šta se dešava na skupovima onda je sve ovo besmisleno. Kada se incident dogodio, oglasio sam se i osudio nasilje koje se dogodilo u sali. Da sam znao da će biti promocija knjige u toj sali, sigurno im ne bi odobrio korišćenje sale - rekao je on.

Šta posle bojkota?- Šta posle bojkota je pravo pitanje za Vučića i jedino on može da da odgovor na to. Jedino on može da objasni zašto je narod podelio, zašto je došlo do duboke krize i kako je moguće da jedna Nina, koja leči sve nas, radi za platu od 70.000 dinara, a Biljana Popović-Ivković ima platu od 190.000 dinara. Ovo su pitanja koja se tiču ljudi - istako je Bastać.

Slučaj DoljevacUčesnici emisije govorili su i o suđenju Dejanu Stanojeviću (36), vozaču, za nesreću na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je učestvovalo vozilo u kom se nalazio v.d. direktora Koridora Srbije, Zoran Babić, a kada je poginula Stanika Gligorijević.

- Znamo da je samo jedan čovek odgledao snimak i rekao da je jeziv i znamo da je to čovek koji gleda sve snimke u ovoj zemlji i odlučuje o svemu - rekao je Predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde

"Mislim da hoćemo ali mene kao istraživačku novinarku zanima čiji je taj automobil i zašto se direktor "Puteva Srbije" vozio u firmi koja radi na Koridorima Srbije, da li je tu bio neki sukob interesa ili ne..", zaključila je Vesna Radojević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati