Politika

M. Radović

12. 02. 2020. 07:00 7

"Zelenović i Paunović neprijatno iznenađenje"

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić za Direktno.rs rekao je da je ostalo još desetak dana da predsednici opština Šabac i Paraćin, Nebojša Zelenović i Saša Paunović donesu odluku da li će izaći na predstojeće izbore, ali da je mogući izlazak, kako za njega lično, tako i za ljude u Narodnoj stranci jedno dosta neprijatno iznenađenje.

- To je prosto informacija koja je postala dostupna i javnosti, a i meni lično, Narodnoj stranci tek u prethodih nedelju do desetak dana. Narodna stranka je bila prva koja je odluku o bojkotu donela, posle toga, nakon odluke Predsedništva smo imali zasedanje Glavnog odbora, posle toga i Skupšinu stranke. Za Narodnu stranku nema nazad, mi smo bili pod utiskom da su i svi drugi iz Saveza za Srbiju isto onoliko čvrsti koliko i mi. Ali, došlo je do te vesti, obavestio nas je gospodin Zelenović, takođe i Dušan Petrović koji je dosta uticajan u Šapcu i u Zajedno za Srbiju. Bili su na sastanku, obavestili su nas o tome da oni razmišljaju o izlasku na izbore. Ja sam preneo stav Narodne stranke, da je to za nas neprihvatljivo, da se ne mogu bojkotovati izbori do pola. Dakle, ako ste u bojkotu, tada ne izlazite na lažne izbore, ako ne izlazite na izbore zato što nema uslova za slobodne i poštene izbore, tada se ne možete pretvarati da negde uslovi za to postoje - rekao je Jeremić. 

Prema njegovim rečima, u Šapcu nema uslova za slobodne i poštene izbore, jer kako kaže, tamo je isti RTS i tamo je isti Pink.

- Čuli smo od gospodina Zelenovića da se tamo sprema neki okoreli kriminalac da preuzme vlast, neki Sandokan, ako je tačno to što je Zelenović govorio, ne može biti uslova za slobodne izbore ni u Šapcu. Ne mogu biti slobodni izbori tamo gde imate Sandokana, jer ako je to tačno što Zelenović govori, a po mojim informacijama jeste, takvi kriminalci ne idu od vrata do vrata da dele letke i bombone, već se oni angažuju na neki drugi način sa ljudima.

Dakle, ako nema slobodnih izbora, a nema ih u Srbiji, tada morate bojkotovati sve izbore - rekao je Jeremić, i dodao da je njegovo duboko uverenje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučuje i da je samo do njega da li će Srpska napredna stranka pobediti na izborima u Šapcu.

- Šta će Vučić odlučiti da mu je korisnije, da pobedi ili da izgubi, to je do njega, a ne ni do koga od nas, dok postoje ovakve okolnosti. Zašto bi to bilo interesantno Vučiću? Pa, recimo Zajedno za Srbiju ili bilo ko drugi pobedi na izborima u Šapcu, to je onda direktan dokaz da su oni koji su bojkotovali izbore napravili grešku, i to bi bio relativno jeftin način za Vučića, da dan nakon lažnih izbora ima jaku narativu protiv onih koji su bojkotovali izbore. Dakle, odluka o bojkotu izbora u Šapcu nije samo odluka o bojkotu u Šapcu, to je odluka o celoj Srbiji i zbog toga je to bilo za nas jedno neprijatno iznenađenje. Ostalo je još desetak dana da se naši prijatelji iz Šapca opredele da li će ili neće na izbore - rekao je Jeremić, i dodao da je slična situacija i sa Paraćinom. 

Ceo video intervju sa predsednikom Narodne stranke Vukom Jeremićem pogledajte sutra na našem sajtu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati