Politika

Direktno.rs

05. 02. 2020. 13:22 2

Zorana se ne da! Ozbiljna poruka Amerikanaca Vučiću

Dan pošto je uhapšen još jedan blizak saradnik Zorane Mihajlović ministarka se u javnosti pojavila zajedno sa američkim ambasadorom u Beogradu Entonijem Godfrijem! Teško da je mogla da dobije jaču podršku u borbi za preživljavanje u SNS-u, odnosno ostanak na slobodi.

Napad na Zoranu Mihajlović je krenuo odavno. Još pre godinu dana je MUP završio istragu o kriminalu u koji je navodno umešan ministarkin nevenčani suprug Vladimir Atanacković, kao i većina njenih saradnika. Nije se ništa radilo do pre mesec dana kada su počela hapšenja.

Najpre je u januaru uhapšen Dragoljub Jevtić, jedan od direktora železnice, koga su tabloidi pod Vučićevom kontrolom odmah doveli u vezu sa ministarkom. Pojavile su se tvrdnje da je on novac davao Zorani Mihajlović, da je to ispričao u istrazi i da će biti zaštićeni svedok. Kao i uvek, Vučić koji je organizovao sve, pojavio se na televiziji i rekao da nema razloga da ne veruje Zorani. Dan kasnije napadi tabloida su se, naravno, nastavili. 

U parlamentu Šešeljevi poslanici su se obrušili na ministarku. Primitivno, vulgarno, odvratno, sve sa prilaženjem Mihajlovićki, unošenjem u lice, mahanjem gaćama... Naravno da je ovaj šou Šešelj dogovorio sa Vučićem, isto kao i kad je napao Nebojšu Stefanovića pre mesec-dva. Niko od poslanika SNS-a ne da nije ustao da brani svoju ministarku, nego niko ni reč osude za njeno linčovanje nije izgovorio. Svakome pismenom je bilo jasno da je Zorana na ledu, na ledu koji je pred pucanjem.

Prekjuče je uhapšen i Mihajlovićkin državni sekretar Miodrag Poledica, čime je obruč oko ministarke počeo da se steže. Ona je brže bolje dala izjavu da nema razloga da ne veruje u Poledicino poštenje, odnosno ponovila je isto što je Vučić izgovorio za nju!  

Tabloidi su nastavili da rade zadati im posao. I onda kao odgovor na sve to Mihajlovićka se pojavljuje u javnosti zajedno sa američkim ambasadorom kroz izveštaj sa održanog sastanka za koji realno nije bilo nikakvog konkretnog povoda. I laicima je jasno da je to bila poruka najmoćniuje sile sveta Aleksandru Vučiću da ne dira Zoranu Mihajlović, jer je ona „američki čovek“. 

O tome se inače već godinama priča u javnosti, čak je i u nekim svojim izjavama kada je gubio pribranost Vučić poručivao kako neće niko njemu nikoga nametati i mešati se spolja u njegove odluke. To je naravno bila predstava za članove SNS-a i ništa više, jer svi u stranci odavno znaju da Vučić ne podnosi Mihajlovićku, ali da ne sme da je dira zbog Amerikanaca.

Sama Zorana Mihajlović je članica East west Bridga u kome su razne zanimljive ličnosti, od Željka Mitrovića, preko Joce Kovačića do Jove Bakiće. Upravo je ona, u ime Vlade, stavila svoj potpis na skandalozan ugovor o izgradnji Beograda na vodi kojim je država Srbija oštećena za stotine miliona evra. Vučić je mudro izbegao da on bude potpisnik, tako što je dan pred potpisivanje na glavnom odboru SNS odglumio da mu je pozlilo.

Ineteresantno je da ni Siniša Mali nije potpisao ugovor u ime grada, ali o tome drugom prilikom. Zorana Mihajlović je često pominjana u javnosti zbog skupocene garderobe, a pričalo se i da je u Londonu kupila stan skuplji od milion evra. Osim sa Vučićem u sukobu je i sa Nebojšom Stefanovićem zbog napada na njegovog kuma Dmitra Đurovića, koji je bio direktor Koridora Srbije i za koga postoje ozbiljne sumnnje da je potpisao niz štetnih ugovora po državu Srbiju.

Po svemu sudeći, Zorana Mihajlović trenutno ne vodi borbu za opstanak na funkciji, nego za ostanak na slobodi. Njene šanse da posle izbora i dalje bude ministar su samo u domenu teorije, tako da je klub bivših moćnih SNS ljudi dobio i drugog člana. Izgleda da im ni američka podrška neće biti dovoljna...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati