Politika

Direktno.rs

05. 02. 2020. 09:23 1

GOTOVO Zorana je otpisana

Krug oko Zorane Mihajlović je toliko stegnut da ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture više ne može da diše - politički je potpuno gotova. Kako drugačije tumačiti poruku na naslovnoj strani tabloida bliskog vlasti Srpskog telegrafa, u kom se najavljuje "SASLUŠANJE U POLICIJI".

Ministarka Mihajlović je pre dva dana ostala bez bliskog saradnika Miodraga Poledice, državnog sekretara u njenom kabinetu. On je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja u vezi sa javnom nabavkom "Infrastrukture železnice", baš kao i drugi njen saradnik Miroljub Jevtić kom su lisice stavljene prošlog meseca zbog mita od "samo 10.000 evra", jer se smatra da je "muljaža" vredna više miliona, a ne hiljada evra.

Tužilac za organizovani kriminal naredio je istragu protiv državnog sekretara Miodraga Poledice, direktora "Infrastrukture Železnice Srbije" Miroljuba Jevtića i još četiri osobe zbog sumnje da su izvršili zloupotrebe u vezi sa tim javnim preduzećem. Kako je saopšteno iz tog tužilaštva, naredba je doneta posle saslušanja osumnjičenih Poledice, Jevtića, kao i Branimira Alimpića, biznismena Zorana Stanojevića, Mirka Međa i Predraga Ćurčića. Za sve njih tužilaštvo je zatražilo pritvor do 30 dana.

Dakle, Zorana je sledeća. Srpski telegraf, blizak vlasti, najavio je njeno saslušanje u policiji, objavio prastaru sliku kada ministarka nije izgledala ovako sveže i moderno. Poruka iz SNS je više nego očita. 

Na jučerašnjoj sednici u parlamentu, sin lidera radikala Vojislava Šešelja, Aleksandar upitao je "kada će ministarka biti uhapšena". Odgovor je dao pomenuti tabloid.

Prošle nedelje je u dogovoru Aleksandra Vučića i njegove bivše zvanične partije Srpske radikalne strane, pustio Vjericu Radetu i Milorada Mirčića da je izvređaju i ponize kao nikad ranije. Radikali su je svakako nazivali, a najzatupljeniji termin u tim prozivkama bio je "lopuža", da bi joj kao vrh cirkusa u Skupštini, Mirčić "poklonio" roze ženske gaće.

Naslovne strane tabloida pod šapom vlasti, dakle njenih kolega, bile su pune "Zoraninog luksuza". Te markirane torbe, te ogrlice od oko 14.000 evra, a pre toga optužbe "prljavog direktora" Jevtića da je pare od mita davao ministarkinom mužu Vladimiru Atanackoviću...

Dodajmo i da je blizak vlasti i "Kurir" ranije objavio tekst pod naslovom "MINISTARKA OPET ŠOKIRA LUKSUZOM: Zorana Mihajlović nosi ogrlicu od 14.000 evra?!", u kom se govori da Mihajlovićeva preferira uglavnom skupe stvari, a da je za bisernu ogrlicu čija je regularna cena 46.000 evra, kupila na sniženju za "samo" 14.000.

To je bio prvi veliki znak da je Zorani Mihajlović "odzvonilo" i da će ona biti među prvima koji će napustiti funkciju u naprednjačkoj čistki za koju se bude odlučio Aleksandar Vučić.

Treća poruka: Niko iz redova njenih kolega iz Vlade ili Srpske napredne stranke nije stao u Zoraninu odbranu, iako je to prvo što se očekuje kada vam napadaju kolegu, naročito ako se to radi na onakav način kako su to činili radikali.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati