Politika

Direktno.rs

29. 01. 2020. 14:30 0

"Papić umesto u zatvoru, vraćen na posao"

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u holu Narodne skupštine, narodni poslanik Boško Obradović postavio je poslaničko pitanje da li je tačno da je Goran Papić, suspendovani zamenik načelnika SBPOK-a, vraćen na posao u MUP bez ikakvih posledica uprkos tome što je zloupotrebio službena ovlašćenja i brutalno fizički prebio Dejana Pejovića, vlasnika restorana "Jahorina" iz Beograda, 22. oktobra 2019. godine u Zaplanjskoj ulici na Voždovcu?

Protiv Gorana Papića, čija je porodica u kumovskim odnosima sa porodicom ministra policije Nebojše Stefanovića, donedavno se vodio disciplinski postupak zbog ovog slučaja kao i istraga Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, u okviru koje je bio obuhvaćen i njegov kolega Tomislav Antonijević, šef Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja narkotika u SBPOK-u, koji je takođe učestvovao u ovom brutalnom prebijanju Dejana Pejovića u sred bela dana na ulici pred Pejovićevom suprugom?Ministar policije Nebojša Stefanović i direktor Direkcije Policije Vladimir Rebić ostali su dužni odgovore na brojna pitanja:

1. Zašto protiv Gorana Papića i Tomislava Antonijevića MUP nije podneo krivičnu prijavu?

2.. Da li je Papić pored kupljene fakultetske diplome, kupio i diplomu srednje škole u Priboju?

3. Kako je bez ikakve policijske škole Goran Papić od pozicije u kabinetu ministra za manje od četiri godine napredovao do mesta zamenika načelnika SBPOK-a?

4. U kakvim kumovskim odnosima su porodice Papić i Stefanović, o čemu je svedočio Milorad Papić, otac Gorana Papića, preteći Dejanu Pejoviću: "Znaš li ti ko je moj sin – znaš li ko mu je kum? Ministar policije!"

5. Zašto je Odeljenje za posebne akcije (OPA) izmešteno u SBPOK i stavljeno pod kontrolu Gorana Papića i da li se OPA bavi protivzakonitim prisluškivanjem opozicionih lidera i novinara?

6. Da li je Goran Papić nasledio Dijanu Xrkalović na ovim poslovima tajnog prisluškivanja?

7. Da li je istina da je Goran Papić vlasnik stana u nelegalno nadzidanom potkrovlju u novoj zgradi u Preševskoj 40 na Zvezdari od 160 kvadrata u vrednosti od 200.000 evra, može li da dokaže poreklo ove imovine i da li je platio porez na imovinu?Istovremeno, Obradović je postavio pitanje o sudbini Radoša Mićovića iz Banje Koviljače koji se - zbog sumnje da je objavljivanjem fotomontaže umrlice predsednika Srbije na Fejsbuku počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti - nalazi u zatvoru od 26. jula prošle godine.

- Da li je moguće da je jedan uzoran i nikada osuđivan građanin Srbije, koji sa mesečnim primanjima na ime penzije u iznosu od 18.000 dinara danonoćno brine o svom starom ocu od 96 godina, kome je zdravlje znatno narušeno otkako je Radoš proglašen krivim i lišen slobode više od šest meseci zbog ovog bizarnog slučaja kakvi se svaki dan mogu videti na Internetu prema svim učesnicima političkog života u Srbiji? - pita se Obradović.
Na kraju konferencije, Boško Obradović je pokazao sliku nove službene legitimacije pripadnika MUP-a Srbije koja je urađena veoma loše, na kojoj iz nepoznatih razloga stoji potpis ministra i postavio pitanje "da li to ministar policije Nebojša Stefanović misli da će večno ostati ministar? 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati