Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

Direktno.rs

29. 01. 2020. 14:30 0

"Papić umesto u zatvoru, vraćen na posao"

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u holu Narodne skupštine, narodni poslanik Boško Obradović postavio je poslaničko pitanje da li je tačno da je Goran Papić, suspendovani zamenik načelnika SBPOK-a, vraćen na posao u MUP bez ikakvih posledica uprkos tome što je zloupotrebio službena ovlašćenja i brutalno fizički prebio Dejana Pejovića, vlasnika restorana "Jahorina" iz Beograda, 22. oktobra 2019. godine u Zaplanjskoj ulici na Voždovcu?

Protiv Gorana Papića, čija je porodica u kumovskim odnosima sa porodicom ministra policije Nebojše Stefanovića, donedavno se vodio disciplinski postupak zbog ovog slučaja kao i istraga Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, u okviru koje je bio obuhvaćen i njegov kolega Tomislav Antonijević, šef Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja narkotika u SBPOK-u, koji je takođe učestvovao u ovom brutalnom prebijanju Dejana Pejovića u sred bela dana na ulici pred Pejovićevom suprugom?Ministar policije Nebojša Stefanović i direktor Direkcije Policije Vladimir Rebić ostali su dužni odgovore na brojna pitanja:

1. Zašto protiv Gorana Papića i Tomislava Antonijevića MUP nije podneo krivičnu prijavu?

2.. Da li je Papić pored kupljene fakultetske diplome, kupio i diplomu srednje škole u Priboju?

3. Kako je bez ikakve policijske škole Goran Papić od pozicije u kabinetu ministra za manje od četiri godine napredovao do mesta zamenika načelnika SBPOK-a?

4. U kakvim kumovskim odnosima su porodice Papić i Stefanović, o čemu je svedočio Milorad Papić, otac Gorana Papića, preteći Dejanu Pejoviću: "Znaš li ti ko je moj sin – znaš li ko mu je kum? Ministar policije!"

5. Zašto je Odeljenje za posebne akcije (OPA) izmešteno u SBPOK i stavljeno pod kontrolu Gorana Papića i da li se OPA bavi protivzakonitim prisluškivanjem opozicionih lidera i novinara?

6. Da li je Goran Papić nasledio Dijanu Xrkalović na ovim poslovima tajnog prisluškivanja?

7. Da li je istina da je Goran Papić vlasnik stana u nelegalno nadzidanom potkrovlju u novoj zgradi u Preševskoj 40 na Zvezdari od 160 kvadrata u vrednosti od 200.000 evra, može li da dokaže poreklo ove imovine i da li je platio porez na imovinu?Istovremeno, Obradović je postavio pitanje o sudbini Radoša Mićovića iz Banje Koviljače koji se - zbog sumnje da je objavljivanjem fotomontaže umrlice predsednika Srbije na Fejsbuku počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti - nalazi u zatvoru od 26. jula prošle godine.

- Da li je moguće da je jedan uzoran i nikada osuđivan građanin Srbije, koji sa mesečnim primanjima na ime penzije u iznosu od 18.000 dinara danonoćno brine o svom starom ocu od 96 godina, kome je zdravlje znatno narušeno otkako je Radoš proglašen krivim i lišen slobode više od šest meseci zbog ovog bizarnog slučaja kakvi se svaki dan mogu videti na Internetu prema svim učesnicima političkog života u Srbiji? - pita se Obradović.
Na kraju konferencije, Boško Obradović je pokazao sliku nove službene legitimacije pripadnika MUP-a Srbije koja je urađena veoma loše, na kojoj iz nepoznatih razloga stoji potpis ministra i postavio pitanje "da li to ministar policije Nebojša Stefanović misli da će večno ostati ministar? 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

HO2KUS PO2KUS

Zoran Živković [26.02.2020.]

Video dana

Peva... "ubija"...

Anketa

Ko će pobediti u fudbalskom derbiju (nedelja 18h)?

Rezultati