Politika

25. 01. 2020. 07:24 5

Kupila stan od 193 kvadrata sa platom od 186.212 dinara

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović je u petak optužio sekretarku MUP-a Biljanu Ivković Popović da je nelegalno stekla imovinu, posle čega je dobio odgovor da je "lažov i da se perfidno vadi, te da će dobiti na poklon svu imovinu koja se pominje u slučaju da dokaže svoje tvrdnje". Najnovije informacije ipak pokazuju da Ivković Popović poseduje ono što je Stefanović ranije istakao.

Nakon što je Borko Stefanović optužio sekretarku MUP-a Biljanu Ivković Popović da je nezakonito stekla imovinu, a potom Milorada Grčića, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije i Nikolu Selakovića, generalnog sekretara predsednika Republike Srbije, dobio je odgovor.

Ivković Popović je poručila da su iznete neistine na njen račun.

1. Borko, ti si lažov i pokušavaš perfidno da se vadiš!
2. Rekla sam ti, stan od 500.000 evra na Vračaru je TVOJ, samo mi ga pronađi!
3. Evo, poklanjam ti svu svoju imovinu, ako dokažeš da sam se obogatila na državnoj funkciji!

U tri stavke je poručila Stefanoviću šta je imala, međutim, čini se to ipak nije istina, jer je zamenik predsednika SSP plasirao sledeće:

1. Čemu nervoza?
2. Odakle novac za stan?
3. Gde je taj stan u prijavama do 2019?
4. Da se ne biste nervirali, a ja držao kzš, predložio sam zakon o poreklu imovine. Važiće za sve. Kad bude usvojen, posle Vaše vlasti, biće jasnih odgovora.

O čemu se radi? Izveštaj iz 2016. godine pokazuje da je Biljana Popović Ivković imala dvosoban stan koji je kupila, kuću u nasledstvu, garažu, kućni plac u istom svojstvu, a onda još jedan plac (kupovina), voćnjak (kupovina), jedan takođe u nasledstvu i dvosoban stan od 85 kvm (kupovina).

Isti sadržaj izveštaja je i iz avgusta 2017. godine, januara 2018, ali se onaj iz 2019. malo razlikuje.

Kao prva stavka navodio se stan od 80 kvadratnih metara, međutim, izveštaj iz marta 2019. kaže da je vlasnički udeo 1/1, stan od 193 kvm - kupljen.

Prijava Biljane Popović Ivković Agenciji iz 2017. i 2019. godine se razlikuje u pomenutom stanu od 193 kvm, što je i apostrofirao Stefanović.

- Umesto da objasni kako je sa, doduše ne malom platom od 180.000 dinara, uspela da kupi stan od 193 kvadrata za skoro pola miliona evra, pokušala je to da sakrije ruganjem kako će meni pokloniti stan ako dokažem nezakonitu imovinu. Gospođo Ivković, ne znam zašto se plašite da će Vam neko stan uzeti pa mi ga nudite na poklon. Mi nismo tražili Vaš stan, već pitamo odakle Vama novac da ga priuštite. To treba da odgovorite, a ne da se izrugujete, pre svega, policajcima koji takve stanove ne mogu ni da sanjaju - kaže Borko Stefanović u pisanoj izjavi.

- Problem i jeste što je sada imovina zakonita jer vas iz Srpske napredne stranke niko ne pita da objasnite poreklo. To će se promeniti sa promenem ove vlasti ii uviđenjem Zakona o poreklu imovine koji će jednako važiti za sve - dodao je Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati