Politika

Predrag Đukanović

24. 01. 2020. 12:55 1

"Selaković, Ivković i Grčić da objasne silne kvadrate?"

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović, nabrojao je "šampione u pribavljanju imovine", prvu - sekretarku MUP Biljanu Ivković Popović, potom Milorada Grčića, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije, Nikolu Selakovića, generalnog sekretara predsednika Republike Srbije i pozvao ih da objasne kako su stekli imovinu.

- Nalazimo se ispred Agencije za borbu protiv korupcije, koja je izgubila svoj smisao u naprednjačkoj Srbiji. Predstaviću tri šampiona u pribavljanju imovine, koji ne mogu da objasne odakle im sve to. Prvi šampion je Biljana Ivković Popović, koja je nedavno kupila stan od 193 kvadratna metra na Vračaru za 400.000 evra, sa platom 186.212 dinara, što je tri puta više od prosečne plate policajca. To je ona gospođa koja postrojava policiju. Ona je sa tom ne malom platom kupila stan od skoro 200 kvadrata u srcu Beograda. Stan je kupila od Bobana Orlića, poslovnog partnera Gorana Veselinovića, kuma Aleksandra Vučića. Imamo izvode iz Katastra, postoje pisani dokazi za ovo što govorimo. Postavlja se pitanje kako i na koji način je to uspela, tražimo da nam objasni to - rekao je Stefanović.

On je kao "prvog šampiona" označio Milorada Grčića, vršioca dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije.

- On je čovek koji je došao do stana od 216 kvadratnih metara, pa mu to nije bilo dovoljno, već je kupio i prizemnu kuću od 110 kvadrata, potom "Škodu oktaviju", pošto znamo da naprednjaci voze "Škode", ali i novi automobil "BMW" marke. Njegova plata je 153.911 dinara, kao v.d. direktora Elektroprivrede. Ovaj siroti čovek je uspeo da kupi i stan i kuću i "Škodu" i "BMW". Kako? - upitao je Borko Stefanović.

Zamenik predsednika SSP-a je kao "drugog šampiona" istakao Nikolu Selakovića, generalnog sekretara predsednika Republike Srbije.

- On je bio skromniji, njegova sirotinjska plata je 89.000 dinara, sa kojom je on kupio stan od 98 kvadratnih metara u srcu Beograda i garažno mesto od 11 kvadrata. Postavljamo pitanje ovim šampionima - na koji način ste uspeli da kupite ove vredne nekretnine, da bi svi u Srbiji mogli da žive u velikim stanovima i voze nove automobile? - pitanjem je zaključio Stefanović, dodavši da "Agenciju za borbu protiv korupcije vodi dokazani naprednjak", te da je ona "postala registar imovine SNS".

Biljana Ivković Popović, sekretarka MUP-a je na Tviteru nepšto kasnije poručila da su iznete neistine na njen račun.

1. Borko, ti si lažov i pokušavaš perfidno da se vadiš!
2. Rekla sam ti, stan od 500.000 evra na Vračaru je TVOJ, samo mi ga pronađi!
3. Evo, poklanjam ti svu svoju imovinu, ako dokažeš da sam se obogatila na državnoj funkciji!

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati