Politika

[ Izvor: Beta ]

30. 12. 2019. 11:51 0

"Povlačenje Vučića sa čela SNS? Čekamo špansku seriju"

Politički analitičar Boban Stojanović ocenio je danas da je nerealna priča da će se Aleksandar Vučić povući sa mesta predsednika SNS-a jer sigurno zna da će izgubiti najveći deo moći, koji ima kada napusti to mesto.

- U Srbiji bez obzira na politički sistem, ključno mesti koje donosi moć je mesto predsednika stranke. Ja mislim da je on siguran da u momentu kada napusti to mesto, gubi najveći deo moći koji ima. On zna šta se desilo Tomislavu Nikoliću - rekao je Stojanović agenciji Beta.


Stojanović je rekao da je verovatno da će sada svi stranački funkcioneri u svakom svom obraćanju "moliti Vučića da ostane predsednik SNS-a i Srbije".

- Očekujem 'špansko-indijsku' seriju u nekoliko činova - rekao je.

Govoreći o potencijalnom kandidatu koji bi mogao da zameni Vučića na čelu SNS-a, Stojanović je rekao da iz perspektive biračkog tela i same stranke ne postoji osoba koja je po rejtingu i po prepoznatljivosti blizu Aleksandra Vučića.

- Celo stvaranje njega kao lidera i kao vodje je pretpostavljalo da nema nikoga ko može da mu ugrozi na bilo koji način ni rejting ni poziciju u stranci. On nema naslednika u tom formalnom smislu - rekao je Stojanović.

Kako je ocenio, Vučić možda priprema teren za osobu koja će učestvovati na nekim narednim predsedničkim izborima kada ne bude mogao da se kandiduje.


- Možda mu treba i neka pristojna osoba za budućeg premijera koja nema preveliki negativni rejting. Ja u SNS-u ne vidim takvu osobu koja nema preveliki broj afera iza sebe, koja ima čisto obrazovanje - rekao je Stojanović.

Dodao je da jedina osoba koja je i sada od velikog poverenja Aleksandra Vučića je njegov generalni sekretar Nikola Selaković.

Rekao je da su najave o promenama unutar SNS-a Vučićev način da pošalje poruku da su svi zamenljivi čime pokušava da disciplinuje funkcionere i ministre.

- Sa druge strane želi da ohrabri mlade kadrove i da im pošalje poruku 'pokažite se u izbornoj kampanji pa će biti mesta za vas - dodao je Stojanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati