Politika

Direktno.rs

13. 12. 2019. 11:30 1

"Vučićev otac blizak čoveku koji je dodelio Jovanjici kredit od 3.9 miliona evra"

- Agencija za osiguranje izvoza je preduzeću "Jovanjica" Predraga Koluvije dodelila 3.9 miliona evra kredita. Ključni čovek za odobravanje kredita je predsednik Upravnog odbora AOFI Rade Petrović, a on je ujedno i predsednik opštinskog odbora SNS na Čukarici - rekao je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

- On je čovek koji je vrlo blizak funkcionerima Srpske napredne stranke. On je vrlo blizak i sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, ali i sa Anđelkom Vučićem, ocem predsednika Srbije Aleksandrom Vučićem - rekao je Aleksić i pokazao fotografije na kojima su oni zajedno.

- Inače, Anđelko Vučić je bio i na izbornoj skupštini kada je za predsednika odbora na Čukaričkoj padini izabran Rade Petrović, da mu pruži podršku. Dakle, Anđelko Vučić nije samo umešan u kadriranje u BIA, već i u rad Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza, koja je finansirala firmu koja ima najveću proizvodnju marihuane u Evropi, na površini od 12 hektara nadomak Beograda. Kako je moguće da AOFI u 2016. i 2018. godini da 3.9 miliona evra firmi Jovanjica, a da znaju da je vršila reeksport, odnosno šverc kivija, što je lično rekao ministar poljorivrede Branislav Nedimović - rekao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke zatražio je od ministra odbrane Aleksandra Vulina, ali i tužilaštva za organizovani kriminal, da odgovore da li je jedan od uhapšenih u "aferi Jovanjica" Vule Bojović radnik Ministarstva odbrane od 2012. godine i na kojim poslovima radi.

- Šta je njegova uloga vezano za "aferu Jovanjica" i kakvi su njegovi odnosi sa Vulinom - zapitao je Aleksić.

On je postavio pitanje i direktoru policije Vladimiru Rebiću, kao i tužilaštvu, kakve veze sa poljoprivrednim dobrom i njegovim vlasnikom Predragom Koluvijom, ima radnik Jedinice za obezbeđenje ličnosti Milan Kendija zvani Kendi, koji je bio šef obezbeđenje ranijeg direktora Milorada Veljovića.

- Da li je firma Roning elit sekjuriti obezbeđivala "Jovanjicu". Da li je njen vlasnik Laza Alenko, bivši pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice. Da li su on i Kendi kumovi i da li oni imeju veze sa tim što se 12 dana ćutalo i sa zataškavanjem slučaja - jedno je od pitanja Aleksića.

On je konstatovao da sve to ukazuje na umešanost države u slučaj najveće plantaže marihuane u Evropi, koja je bila na 12 hektara, i najavio da će u narednom periodu obelodaniti još informacija o "umešanosti ljudi iz okruženja najvišeg državnog vrha".
Odgovarajući na Vučićeve javno izrečene optužbe da je "sitan lopov, secikesa, umešan u gotovo sve koruptivne i kriminalne afere u Trsteniku", Aleksić je naglasio da ne dolikuje predsedniku države da izgovara takve bezočne laži.

Aleksić je novinarima pokazao uverenje izdato 9. decembra, u kome stoji da se protiv njega ni u jednom osnovnom i višem tužilaštvu u Srbiji ne vodi postupak, kao i potvrdu Ministarstva unutrašnjih poslova od 11. decembra, da nije nikad osuđivan.

On je predočio i sudsku presudu iz aprila, kojom je list Srpski telegraf kažnjen jer je dokazano da su izmislili njegove navodne afere, o kojima su pisali.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati