Politika

[ Izvor: Beta ]

13. 12. 2019. 08:50 1

Vučić čestitao Džonsonu pobedu i pozvao ga u Beograd

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas britanskom premijeru Borisu Džonsonu pobedu njegove Konzervativne stranke na vanrednim parlamentarnim izborima, saopšteno je danas iz Predsedništva.

- Ponovo se pokazalo da su samo snažnim liderima, sa čvrstom voljom da ne posustanu u vremenima izazova, birači odani i u teškim trenucima. Uveren sam da će izborna pobeda da Vas inspiriše da se svojim bogatim političkim iskustvom, a uz neiscrpnu energiju i jasnu viziju, još odlučnije suočite sa preprekama pred Velikom Britanijom i povedete britansko društvo stabilnim putem napretka - navodi se u čestitki.

Vučić je istakao da Srbija želi da sa Velikom Britanijom uspostavi strateški važne odnose i dodao da je zajednički cilj da se srpsko-britanski odnose uzdignu "na nivo istinskog partnerstva, kakvi nikada nisu bili, a kakvi bi trebalo da budu".


On je dodao da se nada da će imati priliku da Džonsona ugosti u Beogradu, "kao prvog britanskog premijera koji bi posetio našu zemlju posle četrdeset godina".

- Vašom posetom biste potvrdili da je želja za snažnijim i bogatijim srpsko-britanskim vezama obostrana. U Srbiji ćete uvek da imate pouzdanog partnera u razvoju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje dveju zemalja, kao i čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan - naveo je Vučić.

Konzervativci britanskog premijera Borisa Džonsona osvojili su apsolutnu većinu u Parlamentu Velike Britanije, zvanični su jutros objavljeni rezultati vanrednih opštih izbora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati