Politika

Direktno.rs [ Izvor: FoNet ]

28. 11. 2019. 15:46 0

Tači: Cilj Kosova da postane deo NATO i Evropske unije

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je povodom praznika Dana nacionalne zastave odao počast palim borcima u kompleksu "Adem Jašari" u Prekazu i poručio da je cilj da u budućnosi Kosovo kao država bude deo NATO i Evropske Unije što je pre moguće.

Tači je rekao da je borba legendarnog komandanta OVK Adema Jašarija i njegove porodice osnova slobode i nezavisnosti Kosova, prenosi RTK.

- Danas se država Kosova i čitav albanski narod s poštovanjem sećaju žrtve porodice Jašari, Dana nacionalne zastave, kao i prvog javnog pojavljivanja oslobodilačke vojske Kosova.

Borba u Prekazu, borba legendarnog generala Adema Jašarija, njegove porodice, svih saboraca Oslobodilačke vojske Kosova, svih porodica palih boraca, je osnova slobode i nezavisnosti Kosova, identiteta države Kosova", rekao je kosovski predsednik.

Tači je napomenuo da je "Prekaz izvor inspiracije za sve, poštovanje prošlosti, ali i za realizaciju ciljeva za budućnost Kosova kao države koja će biti deo NATO i Evropske Unije što je pre moguće, država napretka, razvoja, blagostanja i država u kojoj će svaki građanin živeti dobro".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati