Zdravlje

Direktno.rs

21. 08. 2024. 22:04 0

Imala je intimne odnose posle osam godina pauze, pa završila u bolnici! Evo šta joj se desilo

Stupanje u seksualne odnose posle višegodišnjeg prekida može biti opasno, upozoravaju lekari.

Kao primer može poslužiti 39-godišnja majka koja je zadobila povredu desnog dela vagine nakon što je prvi put nakon osam godina imala seksualni odnos. To je rezultiralo krvarenjem u kupatilu, a u pokušaju da zaustavi krvarenje pacijentkinja je koristila 20 higijenskih uložaka. Ukupno je izgubila više od pola litra krvi. Pacijentkinji su stavljeni šavovi kako bi se zatvorila rana u vagini i zaustavilo krvarenje. Žena je celu noć provela u bolnici, a sutradan je otpuštena i nije imala dugotrajnih komplikacija od povrede, piše Daily Mail.

Došlo od povrede vagine

Lekari su utvrdili kako je do povrede došlo najverovatnije zbog nedovoljnog podmazivanja vagine pre penetrativnog odnosa.

- Vagina postaje podmazana transudatom (tečnošću) i povećava se u dužinu i širinu kao deo seksualnog uzbuđenja. Intimni odnos koji se dogodi bez te fiziološke pripreme vagine verovatnije će rezultirati povredom.

Povrede materice mogu da dovedu do obilnog krvarenja zbog visoke vaskularizacije tog područja, odnosno prisutnosti velikog broja krvnih sudova, naveli su lekari u izveštaju i upozorili da povrede ovog područja takođe ostavljaju pacijente u opasnosti od infekcije i dugotrajnog oštećenja reproduktivnih organa.

Istraživanje na 316 ginekologa pokazalo je da je njih 83,5 odsto lečilo osobe s vaginalnim povredama uzrokovanim intimnim snošajem. U izveštaju objavljenom u časopisu "Case Reports in Clinical Medicine" otkrivena su tri slučaja vaginalnog krvarenja nakon intimnog odnosa.

U jednom slučaju, 18-godišnjakinja je izgubila oko dva litra krvi nakon što je zadobila vaginalnu ranu. U drugom slučaju, jedna žena je došla u bolnicu s teškim vaginalnim krvarenjem. Ispostavilo se da je imala ranu u grliću materice koja je zatvorena šavovima, piše Daily Mail.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Pozdrav iz Srbije

Zoran Živković [09.09.2024.]




Video dana

Daj da ti pomognem

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati