Zdravlje

[ Izvor: Mediji ]

28. 07. 2024. 09:00 1

Top saveti za zaštitu od UV zračenja

Leto je vreme za opuštanje na plaži i uživanje u suncu, ali važno je biti svestan potencijalno štetnih efekata UV zračenja na kožu.

Evo nekoliko ključnih saveta kako se zaštititi od UV zračenja dok ste na moru:

- Koristite kremu za sunčanje: Nanesite kremu za sunčanje širokog spektra sa visokim faktorom zaštite (SPF) 30 minuta pre izlaganja suncu i ponavljajte nanošenje svaka 2 sata ili nakon kupanja. Birajte proizvode koji štite od UVA i UVB zraka kako biste sprečili opekotine i dugoročnu štetu kože.

- Nosite zaštitnu odeću: Dugih rukava, lagane haljine ili šešire sa širokim obodom koji štite lice, vrat i uši od direktnog sunčevog svetla. Materijali poput pamuka pružaju dobru zaštitu dok su udobni za nošenje u toplim uslovima.

- Izbegavajte sunce u najtoplijem delu dana: Sunce je najjače između 10 ujutro i 4 popodne. Ako je moguće, izbegavajte duža izlaganja suncu u tim satima i tražite hladnije ili zasenčene prostore.

- Naočare za sunce sa UV zaštitom: Kvalitetne sunčane naočare koje filtriraju barem 99% UV zračenja štite vaše oči od oštećenja mrežnice i drugih problema uzrokovanih suncem.

- Redovno hidrirajte kožu: Nakon izlaganja suncu, koristite hidratantne losione ili geleve za umirenje kože i održavanje njene vlažnosti. To pomaže u obnavljanju i zaštiti barijere kože.

- Zaštita i za decu: Posebno pazite na decu jer je njihova koža osetljivija na sunce. Koristite kreme za sunčanje prilagođene njihovom uzrastu i redovno ih štitite od direktnog sunca.

Prateći ove savete, možete uživati u sunčanom odmoru na moru znajući da ste preduzeli korake za zaštitu svoje kože od UV zračenja. Pametno planiranje i odgovorno ponašanje obezbediće vam prijatan i siguran boravak na suncu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati