Zdravlje

Direktno.rs

26. 05. 2024. 21:24 0

Danima trpela glavobolje, a lekar nije reagovao - nije ni slutila da je dobila opaku bolest (VIDEO)

Hazal Bejbasin je tvrdila da je nepravedno doživljavala sebe kao "dramatičnu kraljicu" i da su joj rekli da ima "nisku toleranciju na bol" kada se požalila lekaru preko telefona na mučne glavobolje.

Nekoliko dana kasnije, odlučila je da ode u Hitnu pomoć, gde je snimak mozga pokazao da je sve u redu. Nakon toga, poslali su je kući. Međutim, samo nekoliko minuta po povratku, srušila se na sofu, gde su je pronašli njena mama i brat, i odmah su pozvali Hitnu pomoć.

Izgubila vid

Brzo su je prebacili u bolnicu "Northvick Park" u Londonu, gde je dijagnostikovana intrakranijalna hipertenzija - povećani pritisak oko mozga. Izgubila je vid dve nedelje nakon dolaska u bolnicu.

Kada je premestili u drugu bolnicu, lekari su uspeli da delimično povrate njen vid, ali je ipak bila registrovana kao slepa. Hazal tvrdi da su joj lekari koji su uspeli da sačuvaju deo njenog vida rekli da bi njeno slepilo moglo biti delimično sprečeno da su reagovali ranije.

Rekli su da je šteta što nisam stigla ranije jer su mogli da mi sačuvaju mnogo više vida - rekla je ona.

Sada, nakon četiri godine, detaljno je podelila svoje teško iskustvo na društvenim mrežama.

Glavobolje su počele u januaru 2019. i trajale su intenzivno tri meseca. Bolela ju je glava toliko jako da je jedva mogla da hoda, što je potpuno promenilo njen život.

Pogrešna dijagnoza

 Najgore od svega je bilo što se žalila svom izabranom lekaru, koji je verovao da je to obična glavobolja i prosto nije reagovao. 

U video snimcima, opisuje kako joj je vid doslovno nestao preko noći.

Moja porodica je bila sa mnom u sobi i rekla sam im da upale svetla. Rekli su mi da su svetla već upaljena. Onda sam osetila jeziv osećaj i shvatila da nije samo mutno, već je postalo potpuno mračno. U tom trenutku, sve je postalo potpuno crno, nisam mogla da vidim ništa - rekla je.

Na insistiranje njenog brata, prebačena je u bolnicu "Charing Cross", gde su lekari odmah prepoznali situaciju. Lekari su izvršili lumbalnu punkciju i Hazal je odmah primetila tri trenutna bljeska svetlosti. Nakon desetak dana, deo njenog vida se vratio.

Posle operacije, provela je nedelju dana na intenzivnoj nezi i tri meseca na svakodnevnoj fizioterapiji i treningu kako bi se prilagodila svom stanju.

Danas je registrovana kao slepa osoba, ali se prilagodila novim životnim okolnostima i nastavlja da živi punim životom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati