Zdravlje

Direktno.rs

07. 01. 2024. 15:51 1

PREJELI STE SE? 5 namirnica koji će smiriti stomak

Sad je gotovo! Jeli ste mnogo i za Novu godinu i danas za Božić i osećate nelagodu u stomaku. Ipak postoji rešenje da sebi olakšate život.

Ukoliko preterate sa hranom ono što vas očekuje su grčevi, bolovi u stomaku i nadutost. Ovih pet namirnica vam mogu pomoći da lakše svarite hranu i izbegnete neprijatan osećaj.

BANANA

Banana je namirnica koja se lako vari. Kalijum pomaže sistemu za varenje da funkcioniše bez problema, a vlaknima kojima su banane bogate pomažu da se smanji dijereja.

SOK OD POMORANDŽE

Ukoliko pijete sok od pomoranže da smirite stomak, pijte ga pre ručka i nikako ga nemojte kombinovati sa ugljenim hidratima. To može izazvati dodatnu nadutost i gasove.

IZBEGAVAJTE SO

So zadržava vodu u organizmu, pa čips i druge gricakalice nisu dobar izbor. Ako baš želite neke grickalice onda bi možda bolje bilo da napravite kokice ili da uzmete šaku badema.

PIRINAČ

Pirinač je bogat vlaknima, pa stomak ne mora mnogo da “radi” da bi ih svario. Namirnice poput tosta i krompira takođe neće namučiti vaš stomak, a pomažu i da se smanji dijareja tako što upijaju tečnost.

ČAJ OD NANE

Nana smiruje stomačne mišiće, što omogućava lakše varenje hrane. Takođe, nana smiruje grčeve i nesvestice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati