Zdravlje

Direktno.rs

14. 03. 2023. 11:46 5

Šuga u Zari? Inspekcija proverava

Posle više prijava na zdravstvene probleme zbog garderobe kupljene u Zari, aktivirana je inspekcija. Reč je o prodavnici u našem komšiluku.

Naime, neki građani prijavili su da su dobili šugu posle nošenja gardarobe iz prodavnice Zara u Podgorici, pa je u tu prodavnicu je upućena sanitarna inspekcija, potvrdila je podgoričkoj Pobjedi direktorka Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.

Građani sumnjaju da su šugu dobili zbog nošenja gardarobe iz Zarine prodavnice, nakon čega im se pojavio osip na stomaku ili na leđima.

- Inspekciji je stigla inicijativa i dodeljena je sanitarnoj inspekciji. Kad se nadzor završi, obavestićemo javnost o utvrđenom stanju - kazala je Vujošević.

Pobjeda piše da je Institutu za javno zdravlje uputila pitanja ovim povodom, na koja čeka odgovor. Za sada je, kažu, nezvanično potvrđeno da slučajeva šuge ima, ali da broj nije neuobičajen.

Šuga je zarazno oboljenje kože, prenosi se dužim direktnim kontaktom sa kožom obolelog ili korišćenjem iste posteljine, odeće ili donjeg veša sa obolelom osobom. Oboljenju pogoduju loši uslovi življenja (zbijenost, neadekvatna higijena, loši socijalno-ekonomski uslovima, niska opšta i zdravstvena kultura).

Najčešća tegoba je svrab koji je najintezivniji noću. Promene na koži mogu se pojaviti bilo gde na telu, ali se obično nalaze na rukama, ručnim zglobovima, laktovima, grudima, pazušnim jamama, u predelu pojasa i prepona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati